Yes, nu har jag fått mitt körkort!

Det har verkligen tagit sin tid, men nu har jag det i handen; mitt körkort. Som min pappa har tjatat på mig om att jag ska ta mitt körkort. Han har till och med velat betala för det. Han har tyckt att jag ska lägga min semester på att ta körkortet, men jag vägrade. Vi höll på att bli riktigt osams om det han och jag. Till sist fattade han att min semester är "helig". Man måste få möjlighet att göra bra och avkopplande skar på sin semester, inte ta körkort när man är som tröttast och bara vill åka iväg och slappa.

När man har semester vill man bara slappa

Man har ju bara 4 veckors semster per år. Då måste man få göra något helt annat än jobb och studier. Till sist gav han med sig. Han kan faktiskt inte bestämma vad jag ska göra på min semester. Dessutom är det ju inte bara mig han bestämmer över, utan även min sambo. Det var det som fick honom att backa. Men det har varit tufft mellan honom och mig.

Som tur var, hade vi så fin sommar i år, att man inte ville åka utomlands. Det var helt underbart att åka hem till mamma och pappa och bada i deras pool. Det var den lyxen i somras. Vi åkte till Gotland och had det helt underbart på sambons segelbåt. Vi bodde faktiskt i den och hade en riktig budgetsemester när vi bodde och reste gratis. Visby är fint. Jag älskar den gamla delen av staden och Almedalen innan den blir helt hysterisk med politiker och massmedier och människor precis överallt. Det blir helt galet där under tiden som människorna invaderar staden. Inte kul – alls. Men innan Almedalen och alla journalister är det riktigt skönt och fint i Visby.

Nu kan ni gratulera mig till mitt körkort

Tillbaka till mitt körkort. Äntligen. Jag som alltid har sett mig som någon som har bil, och jag har tänkt att jag ska ta körkort. Grejen är den att vi än så länge inte har någon bil, eftersom det bara är jag som har körkort (än så länge). Vi får väl se när sambon tar sitt körkort. Och så småningom ska vi köpa en snygg bil, men inte än. Jag vill ha en liten och sportig sportbil, jag vet att Mitsubishi har riktigt snygga bilar i de modeller som jag vill ha. Jag väntar än så länge på att sportbilarna ska gå på elektricitet. Man vill ju inte spy ut en massa avgaser på miljön och sånt där.

26 Oct 2018