Vi ska åka på skidsemester

Yes, nu har vi äntligen planerat nästa skidsemester. Äntligen. Det har varit så osäkert in i det sista om vi ska komma iväg och skida något alls i år. Det har länge sett dystert ut, på grund av den varma hösten. Vi har alltid åkt så nära man bara kan till snön och backarna. Men på grund av de varma vintrarna har vi sett att vi behöver åka längre och längre norrut för att verkligen komma till vintern och de snöiga backarna. Så kommer vi att göra i år. Vi ska åka till Björkliden. Där är det definitivt snö så det kommer att räcka för oss och lite till.

Nu vet vi att vi kommer iväg på vår skidsemester

Jag är så nöjd över att vi äntligen har kommit till skott och fått ändan ur vagnen (konstigt uttryck det där – vilken ända? – Vilken vagn? Nu när vi har bokat resan och skidstugan kan jag koppla av. Nytt får i år är att vi ska bjuda in några gäster och ordna med en fest för flera andra som ska komma till Björkliden. Vi kommer inte att ha några saker egentligen i själva stugan och kommer att behöva hyra porslin, glas och sådant, så att alla kan äta och dricka.

Vi ska hyra in det vi inte har så vi slipper sakerna sen

Sedan kan vi inte göra så mycket mer. Folk får sitta på golvet när de ska äta. Efter det kommer vi ändå inte att sitta ner när vi ska dansa. Vid tolvslaget kommer vi ändå att springa ut, antar jag och titta på fyrverkerierna. Så vi kommer inte att behöva bord eller stolar, bara gäster som kommer och gör nyårskvällen till något alldeles extra. Och dem som vi har bjudit in, kommer att göra det, det är jag säker på.

Det är så bra för det heter Aladdins uthyrning, du vet som i Tusen och en natt, en magisk lampa som man får en ande ur, som heter Aladdin och som uppfyller alla ens önskemål bara man är snäll mot den. De har alla sorters saker som man kan behöva för vilken fest som helst. De har allt från tält, stolar, bord, porslin, glas och bestick. Det kan vara bra att känna till när man vill ställa till med festligheter men inte vill köpa alla de sakerna. Vart ska man lägga alla saker efter festen? Hyr man dem, kommer de sedan och hämtar dem.

30 Dec 2018