Vad man ska göra om håret faller av

Min ”hubby” där hemma (sambon) vill göra något åt att han blir allt mer tunnhårig (tycker han). Jag ser inte det, men han tycker det är störande. I alla fall tycker han själv att det folk stirrar på hans hår. Jag ser ingen skillnad, men han tycker det är stor skillnad på hans hår för, typ tre år sedan, och hur hans hår ser ut nu. Jag misstänker att det mesta sitter i hans eget huvud, och inte har med hur verkligheten egentligen är, men vad ska man göra? Jag säger till honom att hans hår inte ser tunnar ut än i går, i alla fall, men inget hjälper. 

Är det bäst att transplantera hår?

Nu har han börjat prata om att transplantera sitt hår. Mig veterligen är det en stor grej att göra. Jag har hört att det gör fruktansvärt ont, men vad vet jag? Han är inte direkt typen som bangar för lite smärta. Dyrt är det i alla fall. Fast, om vi inte åker på semester, kan han transplantera håret. Jag åker med syrran istället på min semester, så kan han vara hemma och operera håret. Jag misstänker att det skulle göra mycket för hans självkänsla om han opererade håret. Antagligen skulle han bli mer nöjd och mindre misstänksam och tro att folk stirrade på hans hår.

Omöjligt att inte ha hår

Tydligen är det känsligt det här med hår. Ha hår eller inte är väldigt viktigt. Själv kan jag inte ens tänka mig att INTE har hår, så det måste verkligen vara ganska hemskt om man märker att håret faller av. Det skulle vara rena mardrömmen om det hade mig. Sånt där är ju något man tar för givet, att det bara finns där. Tydligen är det inte det för män. Min pappa blev flintis efter att han fyllt 40, men det var inget som vi andra tänkte på i vår familj. Det var ju som det var med den saken. Pappa var ändå vår pappa, oberoende hur han såg ut i håret. När pappa var i den åldern, fanns det inte så mycket man kunde göra. Det var inte som det är nu, när vem som helst kan få nytt hår, bara man vill. 

Jag tycker verkligen att de som vill, ska skaffa nytt hår. Hade det varit jag som hade mist mitt hår, hade jag absolut sett till att få nytt hår på knoppen. Så det så.

5 Feb 2018