Tips för dig som tänker hyra matta

En röd lång matta till galakvällentrémattaen? Eller önskas mattor till kontoret som ett företag tar ansvar för gällande tvätt och service. Spannet är stort över när konsumenter och företag vill hyra en matta. Oavsett bör man tänka på följande:

Prioriterar du miljövänliga alternativ?

I större städer, inte minst Stockholm, är konkurrensen stor mellan de företag som hyr ut mattor av olika modeller. Många företag väljer därför att nischa sig och på detta sätt bli speciellt bra på någon inriktning. Minst ett ”mattföretag” i Stockholm erbjuder extra miljövänliga lösningar. Det innebär en miljövänlig rengöringsprocess, att fordon som används för att köra ut mattorna drivs av förnyelsebar energi, att de har specifika certifieringar m.m.

Det är däremot inte lika lätt att hitta dessa starkt miljöprofilerade företag utanför Stockholm och övriga storstäder. Men genom att efterfråga detta kan det även sprida sig utanför dessa områden.

Vilken service ingår?

Att hyra en matta ska ha tydliga fördelar mot att köpa den. I annat fall väljs det andra alternativet. Väg in vilken service och vilka fördelar som ingår. Ingår det exempelvis att mattan tvättas med fast regelbundenhet? Det är därmed annars något man själv måste stå för och anordna. Vad händer om mattan behöver lagas?

Hur länge behöver mattan hyras?

Fundera på vad det primära syftet är med att hyra mattan. Är det för att få fullservice gällande tvätt och underhåll? Då spelar det ingen större roll hur länge ni förväntar er ha matta på plats. Är det istället under ett kortare event för att skapa ett snyggt avtryck får man räkna på kostnaden för att hyra matta mot att köpa. Vad blir billigast under denna period?

Kan logomatta (matta med egen design) beställas?

Ska mattan användas i entrén till kontoret kan det vara snyggt att ha en så kallad logomatta. Mattor med företagets loga eller slogan. Ett välkomnande utöver det vanliga och ett sätt att jobba tydligt med varumärket.

Att hyra en logomatta kan däremot kosta mer än att hyra en standardmatta. Detta utifrån att trycket är så specifikt att det kan bli omöjligt för företaget som hyr ut dem att använda mattan på andra ställen. Uthyrning av logomattor är vanligt i Stockholm och flera storstäder i Sverige. Det är däremot inte alls lika vanligt på mindre orter.

Röda mattan  - Är enklare modell ett alternativ?

Ska ni ha schlagerkväll med vännerna eller galakväll med grannskapet? Ett ”måste” är den klassiska röda mattan som rullas ut fram till entrén. Kan ni tänka er en enklare modell av matta som kanske inte används mer än ett par gånger finns ett mycket billigt alternativ mot att hyra – köp den. Flera maskeradbutiker har dessa röda mattor för under hundringen. Inte snyggaste och mest hållbara – men billig och funktionell.

Vill du veta mer om att hyra matta? Då rekommenderar vi herrentre.se.

12 May 2019