Tankar kring fillerbehandlingar

Hej alla glada läsare!

Jag har funderat på det här med fillerbehandlingar ett tag. Jag personligen är sugen på att göra mina läppar lite större. Jag vill inte ha ankläppar, men lite större läppar och bättre konturer känns lite lockande. Eftersom man sprutar in ett geléliknande preparat så är resultatet inte permanent. Hade det handlat om ett permanent resultat hade jag nog avvaktat lite.

Juvederm och Restylane

Det finns två vanliga preparat för fillerbehandlingar och det är Juvederm och Restylane. Båda är uppbyggda på samma substans som heter Hyaluronsyra. Juvederm är mer en slätliknande gelé som gör att det är lättare att forma preparatet när det är i huden. När man kan forma preparatet så blir det inga klumpar i mjukare delar, som läpparna. Juvederm passar även bra i mungiporna, kindlinjer och mellan ögonbrynen. Restylane är bättre när man ska skulptera käklinjen, kindbenen och näsben.

En behandling med juvederm håller i ca 6-12 månader, men många kliniker rekommenderar att man gör en påfyllning redan efter 4 månader för att resultatet ska bli ännu bättre och vara längre. Behandling med restylane håller mellan 3-9 månader.

Hyaluronsyran finns naturligt i kroppen och därför bryts preparaten ner av kroppen med tiden.

Vad kostar en fillerbehandling?

Priserna varierar beroende på hur mycket av produkten som behövs. Men går man till en riktigt bra klinik så kostar en fillerbehandling för läpparna från ca 2500 kr upp till 4000 kr. Jag personligen tror att det är dina egna förutsättningar som avgör hur mycket av produkten som behövs. Har du redan lite större läppar så behövs inte lika mycket av produkten som om du har platta läppar men vill ha större. Jag personligen vet inte hur mycket av själva preparatet som behövs, så jag kommer börja med en konsultation om jag väljer att göra en fillerbehandling.

Kommer jag göra en fillerbehandling?

Tankarna går fram och tillbaka, men troligtvis så kommer jag att göra en mindre läppförstoring. Jag är lite nervös, men det verkar finnas många bra kliniker som utför behandlingen. Jag är extra nervös eftersom läpparna innehåller så många nervtrådar, men efter att ha läst på så verkar man få bra med bedövningssalva. Samtidigt så finns ju uttrycket “vill man vara fin, får man lida pin”. Så länge kan det ju inte göra ont heller. Om så många klarar av att göra både piercingar, tatueringar och även behandlingar med sprutor, varför skulle inte jag klara av det?

 

Vill du läsa mer om fillersbehandlingar? Klicka nedan.
Fillers Stockholm

16 May 2017