Takläggare utanför fönstren

Sitter just nu och har en välbehövlig vilodag från jobbet. Min chef är på utbildning och hon var bussig nog att ge oss alla ledigt en dag extra. Något som verkligen uppskattas så här efter helgens bravader. Inte för att det hände något särskilt, vi var ut en sväng i lördags med det var - med våra mått mätt - ganska städat. Jag kom väl hem och i säng ungefär runt halv fyra och spenderade hela söndagen i sängen där jag tittade på olika serier på Netflix. Uppehåll skedde endast för att hämta en pizza som jag beställt. Trevligt och väldigt välbehövligt.

Jag vaknade i morse av att det hölls på utanför mitt fönster. Det small och det hamrades på taket. Jag kunde inte somna om utan jag gick och satte mig vid köksbordet med en kopp kaffe. Det som störde min skönhetssömn var några takläggare och det är dessa jag tänkte skriva om här. Gud, vilket häftigt yrke! Läs mer här, den som vill: http://www.stockholmtakläggare.se.

Jag har aldrig tänkt på en takläggare på det sättet. jag har mer sett dem som några som byter tak på typ villor och aldrig att de är så extremt högt uppe. Våra fastigheter är rätt höga och nu ser jag takläggare typ hänga utanför kanten för att böja till någon plåt. Jag vågar inte ens tänka mig hur det ser ut på vissa hus inne i centrala Stockholm.

Hur vågar de? De har ju förvisso linor och annan säkerhetsutrustning, men ändå - takläggare skulle jag aldrig våga jobba som. Jag vågar knappt ställa mig på en mattkant utan att drabbas av svindel och yrsel. Så, hatten av till alla takläggare i Stockholm - vad ni än gör så har ni min fulla respekt! Mindre tack dock för att ni väckte mig på min lediga dag…

Nyårsfesten blev - som vanligt - ett fiasko

Nu börjar jag faktiskt längta lite efter jobbet. jag mår inte bra av att vara ledig för länge. Först jul och sedan Nyår på det. Nyår förresten, vilket jäkla fiasko det blev. Ska man hitta en lyckad fest så är det nog bäst att man anordnar den själv.

Överlag så är väl förresten nyårsafton och midsommarafton de absolut sämsta dagarna att festa på? Allt ska vara så tillrättalagt, alla ska ha så roligt och varenda liten detalj - från mat och dryck till lokal och gäster - måste vara riktigt genomtänkt. Allt slutar ändå med att alla står där i kylan och skjuter av några futtiga raketer, dricker lite billig champagne och lovar löften man bryter lagom till Ivanhoe dagen efter.

Nä, nästa år ska jag fixa festen och då blir det precis som en vanlig lördag.

31 Jan 2018