Ta bort en av mina tatueringar

Nu har jag funderat länge på det här och äntligen bestämt mig för att ta bort en av mina tatueringar. Jag har 3 stycken totalt, men den första som sitter nere på min högra ankel har jag helt tröttnat på. Jag gjorde den när jag var på semester med mina tjejkompisar på Mallorca när jag var 18… ja, ni fattar att det knappast var ett särskilt genomtänkt beslut. Just fyllt 18, ville göra något för att fira och tänkte väl att det var lite rebelliskt att tatuera mig.

Visst var det en bra tatueringsstudio, men motivet var knappast genomtänkt. En enkel fjäril i svart då jag inte hade råd med något mer avancerat. Jag valde motivet direkt ur deras katalog istället för att få något som var specialritat för mig. Mamma och pappa blev självklart sura när jag kom hem, men det var ju inte mycket att göra åt saken.

De första två åren gillade jag min tatuering och jag gjorde även min andra och min tredje något år senare. De andra tatueringarna gillar jag fortfarande, men den första har jag helt enkelt vuxit ifrån och nu 8 år senare har den börjat bli rätt urblekt. Jag har även märkt att bläcket har börjat flyta ut lite i huden så den ser verkligen inte snygg ut.

Först funderade jag på att göra en cover-up och täcka över motivet med något annat, men jag kan verkligen inte komma på något som ser snyggt ut där. Mina andra tatueringar är lättare att dölja då de sitter på ryggen, men den här syns ju så snart jag har shorts eller kjol på mig. På en finare fest valde jag till och med att sminka över den för att helt dölja den, men nu känns det som att det är dags att hitta en permanent lösning.

Jag har bokat en tid för att ta bort tatueringen nästa vecka på den här kliniken. Visst, jag är medveten om att det nog kommer att behövas flera behandlingar för att den helt ska försvinna, men hon som tittade på tatueringen sa att det bör gå ganska enkelt eftersom jag har relativt ljus hy. Tydligen så söker sig laserstrålarna till pigmentet i tatueringen och spränger bort det.

Självklart är jag lite orolig för att det ska göra ont, men med tanke på att en av mina tatueringar delvis går över ryggraden så kan jag inte tänka mig att det blir mycket värre än så. Lite får jag stå ut med för att bli av med min “ungdomssynd” haha! Hoppas att min hud reagerar bra på behandlingen så att tatueringen snart är ett minne blott.

22 Aug 2017