Sovrumstrender 2017

 

Snyggaste sovrummet!

Den här bilden sammanfattar det mesta som jag gillar med inredningstrenderna för 2017. Bohemiskt, mycket plantor och grönt som accentfärg. Silver/grå metall istället för koppar och material som känns lite etno, trästycken på golvet - det här är någon som har full koll på trenderna för året!

Som du ser behövs det ingen jättebudget för att kunna inreda på det här viset. Lite billiga kuddar med fodral, vinkistor i sängändan som får agera förvaringsutrymme, gamla gym-skåp som säkert går att hitta på secondhand eller loppis och en vägg målad i griffeltavelfärg. Så enkelt men ändå effektfullt och går lätt att omsätta även på en liten yta såsom ett studentrum eller en liten stadslägenhet. (The struggle is real! Vem har INTE för lite boyta?!)

Om man är riktigt klurig målar man griffeltavelfärgen över ett lager magnetfärg så går det enkelt att hänga upp saker med tavelmangeter direkt på väggen för ännu mer flexibilitet. Så kan du ändra dekoren på väggen fritt som du vill.

Just att inredningen är flexibel tycker jag är bra, särskilt för oss som älskar att köpa nya inredningsprylar och uppdatera våra rum utöver året. Vitt golv och vita väggar gör att du har helt fria händer att jobba med möbler, textilier och dekorationssaker för att ständigt ha ett rum som känns up to date och som uttrycker din stämning i nuet.

På hösten kanske du vill ta in lite mer brunt (för övrigt en annan trendfärg för 2017) och till jul göra det riktigt mysigt med en massa ljus, hänga upp lite silverkulor eller kanske några pepparkakshjärtan om du föredrar en mer traditionell look. Men det är lååångt till dess! Just nu känns det så härligt att våren äntligen är på gång.

Min nästa investering kommer att bli silverfärgade vaser som har kommit in i butiken där jag jobbar (livsfarligt... halva lönen går åt ibland då vi får in så mycket fint...) . Sen ska ge mig ut i skogen och plocka blommor om nån vecka när det har kommit lite mer än bara tussilago. Älskar att ställa vårblommor på köksbordet och några precis bredvid sängen. Har tur som bor här ute i Täby där det är enkelt att komma ut i skogen på några minuter. En bra kontrast, hur mycket jag än älskar att vara inne i stan.

29 Mar 2017