Smarta tips inför flytten och kom igång snabbare med inredningen

För dig som ska flytta snart så har jag lite bra tips och tricks för att flytten ska gå smidigt och för att du snabbare ska kunna känna dig som hemma i din nya lägenhet eller hus.

Packa Smart och Rensa Samtidigt

När du börjar packa ner ditt gamla boende så se till att rensa samtidigt. Finns det vissa saker som du borde ha gjort dig av med för länge sen? Eller saker som du helt enkelt inte har användning för längre? Släng, sälj eller skänk bort det. Det finns massor med hemsidor och facebookgrupper där du kan skänka bort sakerna mot avhämtning eller sälja för en billigare peng. Sen packa smart, håll exempelvis lampor i samma flyttkartong, tavlor i en annan, vaser och prydnadssaker i en tredje och så vidare. Då har du allting samlat när du sedan börjar packa upp allt.

Anlita hjälp med flytten

Det är ofta väldigt mycket grejer som ska flyttas och det sägs att det krävs en flyttlåda per kvadratmeter. Det stämmer mycket väl tror jag! Om du anlitar en flyttfirma så kan de hjälpa dig med nedmontering och ihopsättning av större möbler, packhjälp och de bär även ut allt från det gamla boendet, kör det till det nya och bär upp allt. När flyttpersonalen bär allt åt dig kan du själv i lugn och ro se till att alla möbler placeras på rätt ställe och du kan snabbt påbörja inredningen och uppackningen av flyttkartonger. Visserligen så kostar det lite grann att anlita en flyttfirma, men i gengäld så kan du komma till ro snabbare i ditt nya boende.

När jag flyttade senast..

När jag flyttade in i min nuvarande lägenhet var det ett kaos. Jag hade packat allt huller om buller i kartonger utan att märka upp dem. Vissa kartonger packades aldrig upp heller, utan de stod halvfulla i närmare 6 månader. Sedan bestämde jag mig bara för att slänga dem, utan att gå igenom vad som fanns i. Jag tänkte att om jag inte haft nytta av det som finns här i senaste  6 månaderna, vad ska jag ha för nytta i framtiden? Och jag kan stolt säga att jag inte saknar något från de kartongerna. Jag önskar att jag varit bättre på att rensa i samband som allting packades ner, så jag slapp flytta skitgrejer från en lägenhet till en annan. Det kostar ju både tid och pengar om det ska transporteras för att sedan slängas. Jag och min familj transporterade dessutom allt själva och fick bära och kånka upp allt till min nuvarande lägenhet. Jag önskar i efterhand att jag hade tagit hjälp av en flyttfirma, de finns ju massor med bra flyttfirmor i stockholm!

14 Jul 2017