Skaffa solceller till er BRF

Med hjälp av solceller kan en BRF framöver spara stora summor pengar åt sina medlemmar. Men vad behöver ni tänka på innan ni utför en sådan installation?

I dagens miljötänk har det dykt upp fler och fler alternativa energikällor. Och de som redan har funnits under en längre tid har förfinats och blivit billigare att installera på grund av att fler använder dem.

Inom det området har solceller mer eller mindre exploderat och används idag av allt från privatpersoner till företag och BRF. Ja, av alla som vill dra ner på sina kostnader för uppvärmning och även dra sitt strå till stacken när det gäller hållbarhet och miljötänkande. För med solceller går det att få en energikälla som håller under många år framöver.

Solceller till BRF

Är det skillnad mellan solceller för BRF eller för privatbostäder? Det är en fråga som ofta ställs i ett initialt läge. Svaret blir att det är lika lätt att skaffa solceller till er BRF som att skaffa solceller för villor, fritidshus, industrifastigheter och övriga byggnadstyper. Det är enbart själva fördelningen av energin, eller spridningen, som kan kräva en annan slags display.

Om du företräder en BRF och funderar på att installera solceller så behöver du egentligen inte tänka igenom detta så mycket utan helt enkelt kontakta en firma som arbetar inom området. Då kommer du få en genomgång av hur en installation kan ske och kan även be om en offert som du kan presentera för de övriga medlemmarna i föreningen.

21 Jul 2023