Ska få utbildning i datorkunskap

Nu ska jag äntligen få en nödvändig utbildning i datorkunskap. Jag har blivit anmäld av min chef till en utbildning som ges av Learning Tree, hemsida: https://www.learningtree.se. I mitt jobb krävs det en hel del kunskap om hur vårt datorprogram fungerar, och som personal måstem an hålla sig framme så att ingen springer förbi en och kan mer. Det är en konstant konkurrens mellan oss i personalen. Som tur är känner jag mig inte det minsta utkonkurrerad, men jag ser ju vad som händer med personal som inte håller sig framme i utvecklingen, de blir sidosteppade. Och jag antar att det inte är någon rolig upplevelse.

Ambition och passion krävs alltmer 

Jag märker att det krävs alltmer ambition och passion för arbetet. Det fungerar inte längre att man arbetar "bara för att få lön", som man kanske kunde när 60-talisterna var unga på 80-talet. Många försökte maska på jobbet så mycket som möjligt. Då kunde man det, det var ingen som märkte det. Sedan kom 90-talets ekonomiska krasch, som stakade om hela arbetsmarknaden och det fanns folk som blev arbetslösa. Något som den generationen inte hade varit med om. Senast det hände vr typ på 1930-talet då folk gick och var arbetslösa för den finansiella krisen. Under början på 2000-talet var det liknande situation. Folk började konkurrera om jobben. Det gjorde att i flera år var det arbetsgivarnas marknad. De kunde börja vraka bland människor som i hundratal kunde söka ett och samma jobb. Så ser det ut just nu – och inte så konstigt att många arbetstgivare då kan välja och vraka vilka de vill anställa. Istället för att anställa dem som har mest lust att maska, kan arbetsgivarna anställa den som "brinner" för jobbet.

Jag är en av dem som "brinner"

Så länge det är på de sättet är jag hellre en av dem som "brinner" för sitt jobb. Det hellre än att bara gå till jobbet och halvarbeta, halvmaska sig igenom en arbetsdag. Hur kul är det? Arbetsgivaren förlorar på det, jag som arbetstagare förlorar på det. Alla vinner på att jag är passionerad och "brinner" för mitt jobb – även om jag inser att alla inte kan "brinna" för sitt jobb, jag menar om man säljer sängar, till exempel, hur håller man lågan för att "brinna" för sitt jobb igång i längden? Alla skulle väl kunna "brinna" för att sälja sängar i början, men efter några år?

7 Jun 2019