Sjukt många bröllop i år

Senast berättade jag om Pillan som ska gifta sig. Och det visar sig (typiskt nog) att hon inte är ensam bland våra vänner som ska gifta sig, det känns som att alla ska gifta sig samtidigt. Bara i år är vi bjudna till sex olika bröllop. Det är bröllop i Eskilstuna, Uppsala, i Norrland och i Stockholm (tre här). Ett av dem ska vara på Skansen. Det blir ett kändisbröllop som ska vara på Skansens festvåning. Det är ju så himla fin miljö på Skansen. Det kommer att bli ett midsommarbröllop, och vigseln ska hållas i Seglora kyrka. Sedan (antar jag) ska vi gå bort till festlokalen Skansen festvåning, som den heter. Kyrkan är så fin. Den är nästan lika gammal som Skansen, eller är äldre. Kyrkan är byggd 1729 och har legat i Skansen sedan 100 år tillbaka (sedan 1918). Där kan man få Skansens spelmän och gå med gästerna så att man har musik från kyrkan till festen. Dessutom kan man få åka häst och vagn från kyrkan till festen. Det kommer nog att bli ett traditionellt bröllop med musik och fest enligt gammal svensk stil.

Så gott som alla sex bröllop kommer att vara i sommar, och en i början på september, en redan i maj, så det kommer att bil hektiskt att gå på alla bröllop, men det är verkligen bröllop som jag ser fram emot.

Det blir släktbröllop i sommar

Det är en av mina kusiner som ska gifta sig i år som jag känner bäst. Och jag är så glad för hennes skull. Hon har haft det tufft med lite struliga män som hon har varit tillsammans med. Nu har hon äntligen hittat en bra och stadig man som hon älskar. Sedan är det två i mitt kompisgäng här i Stockholm som ska gifta sig. Det ena blir ett riktigt kändisbröllop, så jag är redan nervös. Vad ska man ha på sig? Med eller utan hatt? Ett bröllop stod det inget om i inbjudan om vilken klädsel som förväntas av oss, gäster. Enligt min pojkväns mamma, ska man ha på sig ”aftonklänning” och mannen ska ha frack, om det inte står något om klädval. Det är lite lättare då, för då kan man egentligen ha vilken klänning som helst; kort eller lång, bara den är riktigt festlig. Står det kavaj, är det meningen att man ska ha en lite striktare dräkt, vilket är ganska tråkigt, det är som att gå till jobbet, och är inte särskilt festligt.

Vad man ska ha på sig på bröllop

Enligt henne är black tie smoking och cocktail klänning. Det är ändå lite festligare än kavaj och på de flesta bröllopsinbjudningarna står det kavaj. Lite trist, tycker jag. För min del ska bröllop vara så festliga det bara går. När (och om) jag någon gång gifter mig, SKA alla ha långklänning och frack. För då har alla klätt upp sig till tänderna och det är så festligt.

9 Apr 2018