Så kan det vara att bli rekryterad

Vad är det som krävs för att bli en duktig chef? Hur vill man att en chef ska vara? När är man duktig som företagsledare och när är man inte det? Det sägs ju att vi i Sverige har platta organisationer, det vill säga att vi har chefer som inte är chefer på det sättet som de ofta är utomlands, någon som säger åt folk vad de ska göra, i stället för att fråga folk vad de vill göra som här i Sverige.

En svag chef är inte bra

Vad jag är emot när det kommer till platta organisationer är när det är en svag ledare. Med en svag ledare menar jag när en ledare inte vill fatta obekväma beslut. När en ledare inte är en ledare utan lämnar människor lite vind för våg. När en ledare inte vågar säga ifrån utan låter orättvisor, mobbing och övergrepp fortsätta på en arbetsplats. En stark ledare är precis motsatsen; det är en person som vågar gripa in och säga ifrån ifall någon orättvisa händer. Det är en person som vågar fatta obekväma beslut. Det är en person som är tydlig med det som hon, eller han vill.

En stark ledare är någon som har koll

En stark ledare är någon som har koll på hur man gör och vad man inte gör med sin egen personal. Någon som vet vad som är rättvist och som inte bara går efter sina egna fantasier och tankar om vad ledarskap är, utan som skaffar sig kunskap om vad som är bra för ett företag och som vet när det fungerar och inte fungerar. Det är inte så många sådana personer, så det gäller ju att man hittar dem.

Hur hittar man en duktig ledare?

Ibland kan det vara som att leta efter en nål i en höstack. Är man som företag i stort behov av en VD, och företagsledare då är man verkligen i behov av någon som kan vaska fram en duktig företagsledare och kunnig inom rekrytering. Jag vet inte vad ni andra tycker, men visst märker man när man träffar en person om de är av VD-material eller inte? Eller hur? De människorna har en annan energi än vad vi andra har. De är ofta människor som har ett otroligt fokus, de är människor som inte fastnar i tankar och mönster, utan som har ett helt otroligt fokus. Är du intresserad om detta ämne? Här kan du läsa mer.

4 May 2019