Rolig videokonferens på jobbet

Vi har börjat med andra metoder för att hjälpa våra kunder att hitta rätt i sin inredning. Något som sparar mycket pengar, antar jag, men som framförallt sparar in på en hel del besvär. Det är inte så givande att sitta på tunnelbanan för att åka till en butik i Farsta, för att snabbt därefter kasta sig i en taxi för att åka in till centrala Stockholm för att hjälpa en annan kund. Vi ska inte ens tala om kunder i andra städer än Stockholm och resorna dit…

Vad har då chefen kokat ihop för något? Jo, hon har investerat i en ny teknik som möjliggjort att vi kan hålla en videokonferens med en kund snarare än att åka till dennes inrättning. Perfekt för en linslus som jag! Skämt åsido, jag fick hålla i en videokonferens idag och det var lite nervöst till en början. Men, efter ett tag så blev jag varm i kläderna. Jag vågade ta ut svängarna, jag kunde gå ut i butiken, hämta de detaljer jag tänk mig - kunden kunde nicka, hon kunde säga nej och vi fick fram en väldigt tydlig bild av vad vi båda ville framställa och vilka mål vi hade.

Skulle jag jämföra denna videokonferens med ett vanligt möte så skulle det senare blivit mer besvärligt. Jag skulle exempelvis inte kunna visa upp vilka typer av möbler vi erbjuder, jag skulle inte kunnat visa hur man matchar rent färgmässigt och jag skulle aldrig kunnat nå henne - och hennes önskemål - på samma självklara sätt.

Hoppas fler företag investerar i teknik för en videokonferens

Vi får hoppas att fler kunder väljer att investera i denna teknik och där jag kan hålla en videokonferens även med större företag - exempelvis inom kontorsnäringen. Där - om något - skulle mina små inrednings-fingrar kunna göra succé. Ursäkta uttrycket - men jäklar vad sunkiga en del kontor i Stockholm ser ut. Förstår de inte att inredningen är extremt viktig och avgörande för hur man upplevs.

Skulle jag hålla en videokonferens så skulle jag kunna dirigera vilket företag som helst till en mer trivsam - och givande - miljö, det garanterar jag. Lite storhetsvansinne där, men ni förstår vad jag menar.

20 Dec 2017