Retorik kurs är en unik upplevelse

En kurs i retorik är något de flesta borde gå en gång i livet. Det kan förändra både hur du talar till andra och hur du uppfattar andras tal och andemening.

Att lära sig allt om retorik kan förändra hur andra människor uppfattar det du säger till dem. Det är ett sätt att fånga dina medmänniskors uppmärksamhet och dessutom få dem att vilja lyssna på det som du säger. All retorik är uppbyggd efter ett speciellt koncept. Väl beprövad visdom.

Retorik är med andra ord en konst du utför, en ren talarkonst. Aristoteles var den som omnämnde retoriken som konsten att övertyga, och det är ibland vad vi associerar retorik med. Men det är så mycket mer. Det handlar om vältalighet. Om att förstå det man säger och att säga det bra.

Kurs i retorik är att lära för livet

När du väljer att vara med på en retorik kurs kommer du få med dig kunskap du kan använda dig av resten av livet. Både på det personliga planet och i din yrkesroll. Det är inga dåliga grejer att ha i bagaget. En liten skatt att plocka fram när det behövs, eller varför inte använda det i ditt vardagliga liv?

Att uttrycka sig väl och att tala väl har aldrig varit en dålig sak att kunna. Tvärtom har det bara lett till bra saker. Du kan tala för dig själv och du kan argumentera för något. Du kan uttrycka vad du vill och önskar. Det kanske till och med kan leda till en löneökning om du uttrycker dig väl, vem vet?

5 May 2023