Pillan ska gifta sig!

Min bästa kompis, Pillan ska gifta sig. Det är ett tag sedan nu, som hennes pojkvän Roger friade till henne. Han gjorde det på det traditionella sättet, på deras favoritrestaurang och hade en servitör att komma med ett glas champagne till henne. I champagneglaset låg en ring till henne. Det var lite mörkt i restaurangen så hon såg inte champagnen, eller så var hon lite dragen, men höll på att få ringen i halsen. Som tur, svalde hon inte.

När hon väl upptäckte vad det var i glaset gled han ner på ena knät och friade till henne. Jag vet hur det gick till för jag och min sambo var med när det hände. Han var så nervös att han ville ha med oss som moraliskt stöd. Och eftersom vi var där, misstänkte hon ingenting om att han tänkte fria till henne.

Nu är de lyckliga

Gissa om hon blev paff – och lycklig. Hon har verkligen velat gifta sig med honom länge. Det är han som har dragit ut på tiden. Så när han äntligen friade till henne visste hennes lycka inga gränser. Jag och sambon blev också så glada, fastän vi visste vad som skulle ske. Snabbt och smidigt såg vi till att avlägsna oss när första chocken hade lagt sig. De var så lyckliga, så vi skjutsade hem dem, vi drack ingen champagne.

Jag hjälper henne med förberedelser

Nu har jag haft Pillan på tråden nästan varje dag sedan hon började planera bröllopet. Och vilket bröllop hon håller på att planera. Det kommer att bli jättestort – jag menar jättestort, med kyrka, hundratalet gäster, fest på ett slott och buss som ska köra ut dem till slottet. Kyrkan äger rum i Uppsala, eftersom Pillan är därifrån och hennes föräldrar bor kvar där. Sedan ska alla gästerna skjutsas ut till festen i en och samma buss. Hon vill ju inte att någon av gästerna tappas bort på väg till festen.

De hyr en buss som tar med alla gästerna

Det är enklast på det sättet, då behöver ingen tänka på vem som ska dricka och inte dricka, utan alla kan ta sig från Uppsala centrum och hem igen utan att behöva köra, om de så vill. Det bästa med att hyra en buss är att det följer med en chaufför som kan köra bussen. Annars krävs det ju att någon plötsligt får för sig att ta ett busskörkort, och det kan man ju inte göra, anser jag. Dessutom är det bättre att någon som inte känner Pillan eller hennes blivande man, agerar chaufför för alla den kvällen. 

4 Apr 2018