Nu ska sambon ta körkort

Ni som har följt min blogg vet att jag efter några gräl med pappa, äntligen har tagit mitt körkort. Och så kul det är att kunna köra sin egen bil. Vi har en liten bil som jag inte är riktigt nöjd med, men vi har pratat sambon och jag om att satsa hälften var och köpa en riktig goding, en elbil. Men då vill sambon ta körkort, han med så att också han kan köra bilen. Det är ju inte kul för honom att äga en bil som han inte kan köra. Så nu har han också satt sig i en körskola; samma som jag lärde mig köra och tog mitt kökrkort i. Han pluggar i mina gamla böcker, och jag förhör honom så att det ska gå så snabbt som möjligt för honom att ta sitt körkort och komma igång med att köra.

Vi börjar upptäcka vad det innebär att äga bil

Häromdagen kollade vi vad en bilförsäkring kostar, och vi höll på att få en riktig chock; det kostar kring 10.000 kronor om året att äga och försäkra en bil i Stockholm. Pappa säger att vi ska skriva bilen på mamma, och få ner kostnaderna för bilföräkringen som är mycket mindre. Det är så konstigt, varför skulle bilen bli mindre skadad bara för att den är skriven på mamma. Som om hon inte kör bilen och riskerar den på samma sätt som vi, jag och sambon. Det sägs ju att det är säkrare att flyga än att köra bil. Men jag kommer att köra så säkert som ingen annan. Läs om min körskola, som finns i Stockholm här.

Vi måste satsa på miljövänligt flyg

Vi är inga fartdårar, varken jag eller sambon. Vi tänker faktiskt på miljön. Vi vet att gasar man släpper bilen ut 10 gånger så mycket avgaser. Det är faktiskt värre att flyga. Där finns ju inga elflygplan, vilket är konstigt. Det är ju där som man måste satsa på att få miljövänliga flyg. Liksom båtarna, som håller på att förstöra alla våra hav. Det är ganska hemskt just nu; jag tänker på miljön mest varje dag. Vad är det vi gör med vår miljö? Tänk om det vackra landskap som vi har i Sverige inte ska få finnas kvar? Jag som är uppvuxen i skärgården, där mamma och pappa har sommarstuga. Ska inte det finnas kvar? Tänk om alla våra hav smutsas ner så inget av det finns kvar? Det vill inte jag.

1 Dec 2018