Nu ska jag bli brun

Vi chansade och tog en sista minuten resa till Tunisien jag och sambon! Vi brukar inte göra det, men att resa med till Tunisien visade sig vara ett riktigt lyckokast. Annars brukar jag inte vilja åka utan att veta vart man kommer, vilket hotell som man dyker upp i. Men med Almena, har de bara fina hotell. Tar man då en sista minuten resa, kommer man ändå till jättefina hotell. Det är inte som med andra resebolag där man får sämsta möjliga hotell och ett rum med fönster mot bakgården. Vi ligger nu på Marhaba Beach och bara njuter. Hotellet är som en dröm och vi har all-inklusive och vi känner oss så lyckligt lottade.

Besök i Sousse

Vi har varit på sightseeing i Sousse. Vi vandrar på gator som ser ut att vara tagna i en saga från en exotisk berättelse. Här finns stora palats, små gränder med stengator och innanför murar ser man glimtar av överdådiga trädgårdar. Stranden är milslång. Hamnen har många båtar, här finns fina restauranger, gallerior med mycket lädervaror. Här kan man också spelar golf på stora golfbanor.

Besök i öknen

Vi ska även åka ut i öknen och rida på kameler och övernatta i ett tält ute i öknen. Jag undrar om jag kommer att känna mig som en tunisisk prinsessa med min prins vid min sida. Vi kommer att se himlen såsom den egentligen är, utan att vara förorenad av allt stadsljus. Vi kommer att kunna ligga och titta på himlen, om vi inte somnar av ren och skär utmattning. Sedan blir vi hämtade av en hel karavan som tar oss tillbaka till vårt hotell vid Marhaba Beach. Jag ser så fram emot denna fantastiska ökentur.

Älskar tunisisk mat

Jag har dessutom förälskat mig i den tunisiska maten, som innehåller så mycket grönsaker. Godast är det när de grillar grönsakerna och sedan blandar dem med cous-cous, med youghurtsås och mynta. De har starka såser som man äter med kött och jag har helt enkelt bara förälskat mig i maten här. Måste hitta en tunisisk restaurang när jag är tillbaka hemma.

Måste smörja in mig

Här håller jag på att bli en riktig pepparkaka, och jag fjällar redan. Massor. Redan första dagen brände vi oss, så nu letar jag efter en lotion med Aloe Vera. Jag tror inte de vet vad Aloe Vera är för något. Hemma har jag en kräm men den är där den.

24 Apr 2019