Nu kan kan kalla vintern komma!

Jag vet inte hur du gör med din bil, men min bil kräver jättemycket av ens tid, pengar och engagemang. Det är alltid något med ens bil. Den ska ha nya däck, när det blir halt. Plötsligt är den smutsig, och man måste tvätta den. När det väl är gjort, visar det sig att tvätten sliter på bilen ordentligt. Då måste man härda bilen med en lackförsegling. Sedan får man tillbaka bilen.

En lackförsegling skyddar bilen mot en hel del

Det är mycket som bilen ska tåla; väta, salt på vägarna, avgaser, smuts och UV-strålar. Ska bilen klara allt det, bör man tydligen polera bilen – men vem orkar det? När man har arbetat heltid hela dagarna, finns det varken intresse eller ork för något liknande. Eller hur? Inte heller sambon orkar eller bryr sig om något sådant. Den får se ut som den vill. Min pappa får ta hand om den. 

jag vet att han önskar sig en mer bilintresserad dotter, men jag kan faktiskt inte uppbåda det intresset för en bil. Den ska bara rulla, utan att man måste göra något för den. Det är väl ändå det som jag har betalat för?

Dags för nya tag när det nu är ett alldeles färskt år?

Det vet ju alla att när det är ett nytt år, då kommer alla de där ansträngningarna som man helst hade fått undan, under det gamla året tillbaka och bankar på ens dörr. Det är motionen, som ska bli bättre. Jobbet ska bli bättre, lönen högre och arbetsuppgifterna mer intressanta. Det är mycket som ska förändras till det bättre – helst. Så hur tar man tag i alla måsten, uppmaningar och lusten till förändring? Hur gör du? Hur gör andra? De flesta andra verkar ju så lyckade, eller hur? Är de verkligen så där lyckade som vi andra uppfattar dem? Och hur gör man för att åstadkomma en förändring?

Ska man flytta utomlands för att få till en förändring?

Jag har kompisar som flyttar utomlands när de vill ha en förändring. Det behöver inte vara någon lång flytt, och den behöver inte vara länge. Det räcker med några månader. Men å andra sidan har de de slags jobb som gör att de kan åka utomlands. Det är värre med mig. Jag kan inte bara lämna allt och flytta från Sverige. Hur gör du för att få till en förändring när man känner att man har fastnat i dåliga mönster?

9 Jan 2019