Rörmokare till landet

Hej alla glada läsare!

Jag får ursäkta att det kommer ett till inlägg om mitt och syrrans landställe nu, men herregud vad jag blir irriterad. Under helgen så märkte vi att det rann undan dåligt i handfaten och att toaletten tjorvade. Både jag och syrran bor i lägenheter och vi är vana vid att man ringer fastighetsskötaren vid problem och nu när vi står som ägare på huset så är det vi som måste sköta allting. Vilken eloge till de som har både villa och sommarstuga, de har två hus att ta hand om och orkar med det.

Vi visste ju från början att det skulle bli en del jobb med huset. Men allting kommer på en gång känns det som just nu. Alltid något projekt som måste påbörjas, det är knappt så vi hinner avsluta ett förens nästa börjar.

Jag har fått ringa runt till flera rörmokare för att försöka få någon att komma ut till ön där vår stuga är. Först och främst är det svårt att få någon att vilja åka ut till skärgården och ännu svårare är det att hitta någon som kan komma en dag när vi är där. Det känns inte helt rätt att släppa in en främling i stugan när inte någon av oss kan närvara. Efter många samtal om datum, tider, åtgärdsplan och frågor om pris har vi äntligen hittat ett företag (www.stockholmsrörmokare.se) som vi känner oss nöjda med. De sysslar även med massa andra tjänster som vi kan behöva i framtiden, så om de gör ett bra jobb så kommer vi definitivt anlita samma företag igen.

Vad känner ni angående att använda samma företag flera gånger? Jag personligen brukar vara duktig på att jämföra priser för olika tjänster, men om man är riktigt nöjd med ett företag, varför byta till ett lite billigare bara för att spara lite pengar? Det kanske är olika om man pratar om småpengar som hos en frisör eller att testa ett nytt schampoomärke, men när det kommer till stora arbeten inom exempelvis VVS. Inom VVS så känns det tryggt att anlita samma företag fler gånger, även om företaget är lite dyrare på vissa arbetsområden än andra VVS-företag. De vet då redan hur vårt hus “mår” och vad som kan tänkas behövas inför nästa arbete. Men självklart går jag bara till samma om jag är riktigt nöjd!

Nu ska jag fortsätta morgonen med en god kopp kaffe och smita ut på balkongen om vädret tillåter.

31 May 2017