När elen går på jobbet

Idag har det varit så skönt att gå till jobbet. Jag har faktiskt spritt ut min semester så att jag jobbar lite grann emellanåt. Hellre jobba lite emellanåt och gå till jobbet än att ta ut allt på fyra veckor och sedan komma tillbaka och ha glömt bort allt. Det blir en bättre semester när man kan sprida ut semestrarna under året, tycker jag. Dessutom så får jag mer ledigt under de högtider när vi ändå är lediga som under julen, påsken, midsommar och de andra högtiderna. Särskilt under våren vill jag ha mycket ledigt då det är som finast ute då. Då vill jag och sambon åka ut till våra föräldrars sommarstuga ute i Stockholms skärgård. När man är där känner jag att jag verkligen kan släppa allt och inte oroa mig för jobbet. Det är världens bästa sätt att stressa ner och ta det lugnt. Det är faktiskt lättare då att komma tillbaka till jobbet när jag har haft min mikrosemester. 

Jobba under sommaren kräver sitt

När jag väl kommer mitt under sommaren till jobbet, så gör det att allt är mycket lugnare då. Dessutom behöver vi ha semestrar på jobbet då vi lappar över och tar varandras ärenden. Det går inte att det är helt tomt på kontoret när klienter kan dyka upp när som helst. Då måste jag, som är nyast på jobbet (många andra har jobbet i 10-15 år här, ta alla ärenden när de andra är på semestern nu under sommaren. Det gör att det är bara mig det hänger på att kontoret fungerar som det ska, som när elen gick senast på jobbet. Jag blev tvungen att ringa en elektriker i Uppsala som hade jour och kom och lagade elen som gick. Jag har ingen aning om vad som egentligen hände, men när han kom så ordnade han upp allt. Jag bryr mig inte om något händer, bara allt fungerar som det ska på kontoret. Läs mer här om du liksom jag undrar något om el på arbetsplatsen: https://www.elektrikeruppsala.nu.

Elektrikern kom mitt under semestern

Jag blev så lättad när jag fick tag i en elektriker.  Elen på kontoret gick precis när jag skulle skriva ut ett avtal som jag hade jobbet på i månader. Hade det försvunnit hade jag fått göra om allting. Efter elavbrottet har jag faktiskt börjat köra med både hängslen och livrem så att jag inte ska behöva förlora något i misstag. Kanske lika bra det, då man egentligen aldrig ska lita på elen.

27 Jul 2019