Måste jag ta körkort?

Min pappa tycker att jag ska ta körkort. Han har tjatat ett bra tag på mig och jag säger bara ”nej, pappa inte nu”. Sedan är han tyst ett tag. Efter något år börjar han tjata igen. Han har till och med erbjudit sig att betala för mitt körkort. Jag bara ”äh, det kan jag göra sedan”. Sedan fick jag höra att han har bestämt att jag ska ta körkort nästa år. Han har tydligen hittat en intensivkurs ute på vårt lantställe. 

Han tycker att jag ska ta körkortet i Flen. Vi har vårt lantställe utanför Malmköping, ifall du undrar. Malmköping är världens håla, men mina föräldrar gillar stället. Jag kan väl tycka att det är okej att komma ut på landet någon gång varje sommar. 

Han tycker jag ska offra min semester

När jag var liten bodde jag hos grannarna som hade stall och hästar i hagen. Jag tjatade till mig att få ta hand om hästarna, rykta dem, mocka i stallet och rida på dem. De stod väl ut med mig till en början. Sedan kunde de inte vara utan mig. Jag fick hästarna att må så bra. De mindes mig, oberoende hur lång tid det gick mellan att jag kunde komma och hälsa på dem. Varje gång som jag dök upp kom de galopperande emot mig och visade att de mindes mig. De strök sin fina mula mot mig och letade efter godsaker i mina fickor. Snacka om att vara godissugna. Hästar är så fina, jag älskar hästar. Det blir bara så sällan som jag kommer loss och kan åka ut till något stall. Det blir lite ont om tid. Något min pappa inte verkar fatta. Och nu tycker han att jag ska offra min semester för ett körkort, som jag inte ens vet om jag behöver. Jag menar, ska jag någonstans kan jag alltid be någon köra mig.

I framtiden kanske vi har självkörande bilar

Vem vet, vi kanske inte ens behöver körkort i framtiden? Varför ska man då ta körkort? Det värsta är att pappa redan påstår att han har betalat hela intensivkursen i Flen. Så. Nu ger han mig dåligt samvete. Han tvingar mig att ta det där förbaskade körkortet. På riktigt tycker han att jag ska offra min semester till att ta det där körkortet. Ja, vad ska man säga? Jag tycker i alla fall att han i så fall borde köpa en intensivkurs i Stockholm. Gör han det, kanske jag är beredd att lägga hela semstern på den...

2 Jan 2018