Jag ska testa Botox

Jag har bestämt mig för att testa Botox. Och innan ni fyller min inkorg med upprörda och bekymrade rader om hur farligt det är och att det är fel av alla möjliga anledningar att göra skönhetsbehandlingar: jag har bestämt mig och jag är i min fulla rätt att göra vad jag vill med min kropp. Jag kanske inte är världens bästa förebild för unga tjejer, men jag utger mig inte heller för att vara det. Jag fyller snart trettio och jag ser ålderstecken i mitt ansikte som jag tycker kommer för tidigt. Att det finns metoder som låter min hud se yngre ut igen är något jag tycker är fantastiskt.

Har ni alla fakta om Botox?

Det finns många myter om Botox, att det skulle vara ett nervgift, ett biologiskt stridsmedel och att man kan dö av en Botoxbehandling. Ledsen att behöva säga det, men det är bara struntsnack. Ni tänker på Botulinumtoxin, giftet som Botox är en extremt utspädd variant av. Japp, jag har läst på, det är något jag kan rekommendera alla tyckare och tänkare där ute att göra någon gång ibland.

Botox är ett superbra läkemedel, det hjälper barn med muskelkramper och det hjälper folk som har migrän eller problem med svettningar och mycket annat. 90% av alla botoxbehandlingar sker i medicinskt syfte. Så att Botox skulle vara ett biologiskt stridsmedel är bara skrattretande. Man kan till och med råka svälja Botox utan att det behöver vara farligt (OBS! prova inte själv hemma).

Ja, jag är lite fåfäng

Angående att bättra på mitt utseende ser jag inget problem med det heller, ärligt talat. Är det inte vad vi tjejer gör varje dag från att vi knappt är tonåringar? Visst, vi gör det för att känna oss fina och det kanske är något onaturligt i att vi inte känner oss fina utan att sminka och hela tiden jobba på vårt utseende, men det är så det är och livet är för kort för att sitta och grubbla över det tycker jag. Om alla tjejer skulle sluta sminka sig, klä sig precis som de ville och struntade i att raka ben och armhålor så skulle det så klart bli det nya idealet. Men så länge det inte händer så fortsätter jag vara lite lagom fåfäng och bry mig om mitt utseende.

Hej då argrynkan

Det är framför allt argrynkan mellan pannan som har börjat titta fram. Jag vet att den inte syns på bilder men de tär för att jag sminkar över den noga och anstränger mig för att den inte ska synas på bild. Jag har även små fina rynkor i pannan som jag inte vill ska bli större. Med en Botoxbehandling kommer de här rynkorna att slätas ut. Effekten kommer att hålla knappt ett halvår, sedan måste jag göra om behandlingen. Det kommer att ge mig tid att fundera över om det här är något jag vill fortsätta med eller om det får vara en engångsgrej.

Botox i Stockholm

Det svåraste har varit att hitta en bra salong i Stockholm som kan ge Botox på ett bra sätt. Man blir lite mörkrädd när man ser hur många salonger som erbjuder Botoxbehandlingar men inte verkar ha någon medicinskt utbildad personal över huvud taget, än mindre en läkare som tar ansvar. Var köper de ens Botox, på Ebay? Skönhetsbranschen är helt oreglerad i Sverige och det märks tydligt i Stockholm, men att köpa in och behandla med Botox är olagligt om det inte finns en medicinskt ansvarig läkare på plats, och alla som ska injicera Botox måste ha medicinsk utbildning. Det finns risker för biverkningar, även om de är övergående, och dessutom kan dåligt rengjorda sprutor överföra blodsjukdomar som Hepatit.

Jag är inte ett dugg orolig

Men nu har jag hittat en superbra salong med certifierad och utbildad personal som dessutom är jättetrevlig. Jag är inte det minsta rädd för att få några biverkningar och vet att jag kommer att bli supernöjd. I Stockholm är det många som gör behandlingar med Botox, både för att släta ut rynkor och mot migrän och annat. Den här salongen gör bara skönhetsbehandlingar. Jag har kollat på kundomdömen och alla som fått behandling hos dem är jättenöjda, så jag känner mig helt trygg. Det kommer att kosta en slant, så vi får väl se om det här blir något jag fortsätter med. Men just nu känner jag mig bara nöjd och glad med mitt beslut.

4 Apr 2020