Jag funderar på att genomföra en bröstförstoring

Jag har på det stora hela alltid trivts med min kropp. Visst, under puberteten fanns det betydligt mer störande saker än vad som finns idag. Dels så har jag vuxit ikapp mig själv och dels så har jag också förlikat mig med min egen kropp. Sedan jag började träna och tänka lite mer på kosten så har det blivit en än större acceptans kommit också.

Innan jag pekar på ett område som jag inte alls trivs med så måste jag även peka på att jag tycker att samhället blivit bättre. Då jag växte upp så var varenda tidning - oavsett om det handlade om magasin för män eller för kvinnor - prydd av en halvnaken kvinna, varenda reklampelare i Stockholm hade en lättklädd tjej och var och vartannat tv-program fokuserade snarare på den kvinnliga kroppen än på handlingen. Där har mycket hänt - det finns fortfarande mycket kvar att göra; men ingen kan förneka att det blivit bättre.

Kanske så är jag ändå präglad av den tiden. Det jag är minst nöjd med på min egen kropp är nämligen mina bröst. Dels så är de små och dels så är de också av olika storlek. Det senare är mest irriterande.

Ett par små bröst kan jag egentligen leva med - det är ganska skönt då man idrottar exempelvis - men just ojämnheten gör att kläderna sitter konstigt och att jag skäms då jag bär vissa typer av plagg. Faktiskt så mycket att jag överväger en bröstförstoring. Faktum är att jag redan klarat av det första steget och gått på en konsultation hos en klinik i Stockholm, typ som denna http://www.bröstforstoringstockholm.se. Så var det med det. Jag säger inte att det är just den kliniken, men inte heller att det inte är den. Vill hålla det lite hemligt, känns bäst så.

Den här konsultationen var dock väldigt intressant sett till att jag dels fick förklara problemet med mina bröst ur mitt eget perspektiv. jag upplevde verkligen som att de tog fasta på mina åsikter och att de verkligen lyssnade in varför jag - eventuellt - vill genomföra en bröstförstoring. Dels så fick jag även prova ut storleken på mina nya - återigen, eventuella - bröst. Wow alltså. Kläderna satt ju som ett smäck: vad har jag missat egentligen?

En bröstförstoring för min egen skull

Skulle jag gå vidare och boka in en tid för en bröstförstoring på denna klinik i Stockholm så är det viktigt att poängtera följande: den sker i så fall inte för någon annans skull än för min egen. Jag skulle aldrig genomföra ett sådant ingrepp endast för att behaga killar och män. Glöm det. Jag skulle göra ingreppet för att jag tror att jag skulle må bättre av det.

Ännu är inte sista ordet sagt. Innan jag bestämmer mig så behöver jag läsa på lite om metoder, om ingreppet, om eventuella risker och vilka komplikationer som kan komma. Jag vill även säkerställa att kliniken har ett gott rykte. Det finns alltid risker och jag vill minnas den där stackars tjejen som genomförde en bröstförstoring i Polen och som hamnade i koma efteråt. Usch.

Nej, ska det ske så är det i Sverige och jag betalar gärna mer pengar för en klinik med ett bra rykte. Inom vissa sammanhang kan man kanske jaga pengar och en billig prislapp - men jag skulle aldrig sätta min egen hälsa på spel. Då lever jag hellre vidare med mina mindre och ack så ojämna små bröst. Det har ju, trots allt, fungerat bra hittills.

 

11 Aug 2018