Inte lätt att hitta en festlokal

Planerar ni bröllop, en 50-årsfesmat, cateringt eller kanske en företagsfest och söker en festlokal i Nacka? Det finns flera lokaler att välja på oavsett hur många gäster som förväntas komma. Till vissa lokaler finns även catering och andra tilläggstjänster. Detta är något man i andra lokaler får ordna på egen hand.

Boka lokal – Via Bokalokal

Bokalokal.se är en webbportal med festlokaler över nästan hela Sverige. I slutet av 2018 hade de 12 festlokaler i Nacka listade som även kunde bokas direkt från sidan.

Att använda denna tjänst har fördelen i att man lätt kan jämföra de olika festlokalerna utifrån flera parametrar. Det går direkt att se hur många sittplatser som finns tillgängliga, om de har alkoholtillstånd, kan servera catering och har egen matlagning på plats via restaurang.

Då denna webbplats främst vänder sig till de som planerar en fest är även lokalerna presenterade utifrån detta. Här går det även att få anbud från flera aktörer på en och samma gång. Detta både med eller utan catering.

Nacka.se – Kommunens webbplats

Nacka kommun tjänar på att marknadsföra företagen i staden och har även valt att göra detta gällande festlokaler. Här har de valt att dela upp lokalerna utifrån om det är enbart lokal som kan hyras eller om det är lokal + mat och dryck. Det är viktigt att veta utifrån att man därmed kan behöva beställa catering separat.

Totalt visas 9 lokaler där mat och dryck inte kan köpas som tillägg. Det är 16 lokaler som presenteras där mat och dryck kan köpas. Däremot kan det variera om man måste köpa mat från dem eller om lokalen får hyras och catering tas från ett annat företag.

Vid varje företag finns namn och nummer som gör att man lätt kan komma i kontakt med de som driver uthyrningen.

Privata initiativ

Att kommunen visar privata företag inom lokaluthyrning, och catering till dessa, är inte helt vanligt. Men Nacka har uppenbarligen valt att fokusera på turistnäringen och lyfta fram denna del på sin egen hemsida. Detta syns även i att de listar upp hotell och konferensanläggningar på webbplatsen. Det går därmed lika lätt att boka en lokal till festen som boende för alla gäster.
Man har däremot valt att enbart ta med hotell som har konferensanläggning eller rena konferensanläggningar. Hotell som inte har konferens finns inte med på listan.

Självklart går det även att söka via Google och där få fram uppgifter till olika lokaluthyrare och restauranger som har cateringverksamhet.

22 Mar 2019