Hur ska jag få ordning på hungerkänslorna när jag försöker gå ner i vikt?

Jag står inför ett dilemma just nu… Jag har bestämt mig för att gå ner i vikt. Det kanske kan låta ytligt att jag tänker “beach 2020” och egentligen så är det inga större mängder jag behöver gå ner, men jag känner mig ändå osäker på hur jag ska göra.

Det senaste året har jag inte hunnit med att vara lika aktiv som vanligt, vilket har lett till att några kilo har krupit sig på nästan utan att jag märkt det. Inte förrän det började bli svårt att få igen byxorna och jag har verkligen ingen lust att byta ut hela min garderob. Jag har ju satsat på kvalitetsplagg som jag verkligen gillar för att den ska hålla i många år framåt. Nej det är verkligen dags att ta tag i både träning och kost lite bättre här hemma.

Ett problem som jag brukar ha när jag sätter igång att träna hårdare är att jag blir extremt hungrig. Inte bara lite småhungrig utan verkligen EXTREMT HUNGRIG så att jag skulle kunna äta upp en elefant. Jag funderar därför på att leta upp någon produkt som kan hjälpa mig på vägen genom att dämpa hunger så att jag står ut. Det brukar ju inte vara något större problem med orken egentligen. Jag har tillräckligt mycket energi, men jag står inte ut med att magen kurrar och nästan gör ont för att jag kroppen börjar bränna fler kalorier.

Sömnen brukar också bli lidande då hungerkänslorna verkligen hugger i magen och inte låter mig få någon ro, så jag behöver verkligen hjälp på traven där om det ska bli något av.

Jag kanske borde passa på att lägga till lite proteinpulver till kosten också eftersom mitt mål även är att bli starkare och bygga muskler. Mer muskler hjälper ju även till att bränna fett, så det känns som en bra kombination.

Så önska mig lycka till nu så att jag kommer ner de kilo jag önskar över de kommande månaderna. Säg till om någon har lust att hoppa på så att vi kan peppa varandra!

28 Feb 2020