Hitta rätt i hundfoder djungeln

Som djurägare vill man sina djurs bästa. Man vill att de ska ha ett bra liv med rörelse, kärlek och mat. Så hur väljer man rätt hundfoder åt sin hund?

Man vill göra allting rätt för sin fyrfotade bästa vän. Man vill ge hunden ett bra foder som får den att klara av det man vill att den ska göra. Det kan vara svårt att välja foder till hunden eftersom de liksom människor kan behöva olika typer av foder. En del hundar har otroligt lätt att gå upp i vikt, medan andra har svårt för det. En del hundar har allergier och andra inga alls. Som tur är finns det många sorter av näringsrikt hundfoder ute på marknaden. Man behöver inte hitta fodret själv till sin hund, utan det finns väldigt bra hjälp att få av butikspersonalen. Hundfoder finner du i den vanliga affären, djuraffären och såklart även hos veterinären.

Gör hundfoder lite roligare

Många väljer att ge sina hundar torrfoder. Det är enkelt att handskas med och tar inte lika mycket plats som blötfoder som ju måste förvaras på ett annat sätt. Det finns många knep som du kan ta till som kan göra att matstunden bli lite roligare för din hund. Oavsett om du har en kräsen eller en glupsk hund så kommer det att uppskattas. Till exempel kan man kasta ut torrfodret i gräset. Det blir en trevlig träningsstund samtidigt som hunden får i sig sin mat. Våga vägra matskål och ge din hund maten på ett roligare sätt.

16 Apr 2022