Hårborttagning med laser

I vintras gjorde jag hårborttagning med laser på bikinilinjen. Det känns verkligen så skönt att slippa behöva tänka på det nu under sommartid och jag rekommenderar det starkt.

Hårborttagning med laser är en fantastisk metod om man vill få bort oönskad hårväxt någonstans på kroppen. Men det är av största vikt att hårborttagningen utförs på ett korrekt sätt, annars kan resultatet bli en stor besvikelse. Detta visar ett antal fall som uppmärksammats, där kunder på kliniker betalat rejäla summor pengar för att sedan bli djupt besvikna.

Den tekniska utvecklingen har gått snabbt på senare år och har gjort det lättare och smidigare att ta bort hår med hjälp av laser. Behandlingen har i och med detta blivit allt populärare.

Hur fungerar då en hårborttagning med laser? Hettan är nyckeln, genom att uppnå hög värme så förstör man hårsäckarna som är anledningen till den impopulära hårväxten. Ljuset från lasern passerar genom huden och förvandlas därefter till värme när den träffar hårstrået. Från hårstrået går sedan värmen ned till hårsäcken som “dödas” och slutar producera nytt hår.

Det är lättare att behandlar tjocka mörka hårstrån än tunna ljusa med laser. Blont och rött går i vissa fall att behandla med laser, vilket dock inte är möjligt om den oönskade hårväxten är grå.

Många olika metoder

I dag finns det ett otal olika laserbehandlingsmetoder för generande hårväxt. Alexandritlaser fungerar bäst får hår som växer på ljus hud. Diodlaser är en allround-metod som fungerar bra även på personer med mörk, därför har metoden blivit populär i Indien. Diodlaser har dock svårt att komma åt de riktigt tunna stråna. Nd:YAG-laser är den enda metoden som fungerar på personer med riktigt mörk hud. Här behövs det dock i de flesta fall fler behandlingar om man ska få full effekt.

Resultaten för en hårborttagning med laser är i de flesta fall permanenta. Viss hårväxt kan dock återkomma efter en tid, och så kallad hormonell hårväxt kan också uppstå.

Lättare nå bra resultat med ljus hud

En tumregel när det handlar om laserborttagning av hår är att man får bättre resultat ju ljusare hud man har. Därför är det bra att i så hög grad undvika sol veckorna före behandlingen. Ljusa tunna hårstrån kräver flera behandlingar än mörkare hår. För att resultatet ska bli permanent bör man göra en underhållsbehandling åtminstone en gång om året. Risken för komplikationer efter en behandling är små, om du får problem så bör du söka hjälp så fort som möjligt, Branschen är än så länge ganska oreglerad och kontrollen är svag, så risken att stöta på oseriösa aktörer är inte obetydande. Mitt tips är att du noga kontrollerar referenser innan du bokar upp dig för en behandling.

Det viktigaste är att du anlitar en mottagning som har den rätta kompetensen inom hårborttagning med laser

 

26 Jun 2017