Har anmält mig för hemstädning i höst

Nu har jag gjort samma som tusentals andra stockholmare som har anlitat en städfirma i Stockholm som kommer och städar hemma hos mig. Nu när jag har bestämt mig känns det så bra. Det är väldigt enkelt. Man tar bara kontakt med en städfirma någonstans i Stockholm och ber att få abonnera på hemstädning hos dem. Då kommer de en dag och provstädar hemma hos en, för en billig peng. När de har fattat hur det är att städa hemma hos mig, ger de ett pris på städning, som jag kan tacka ja, eller nej till. När vi har kommit överens har vi skrivit avtal. Sedan kommer de en gång i veckan; alltid samma dag och tid, så jag vet när de kommer. Bra, eller hur? Läs mer här om mitt städbolag som jag har valt.

Finns lite olika städbolag att välja mellan

Det var inte helt lätt att välja städbolag. De är lite olika och jobbar på olika sätt så det gäller att hitta det städbolag som man själv är bekväm med. Det städbolag som jag har valt har bra priser. De använder icke-allergi-framkallande rengöringsmedel. För oss var det viktigt då min sambo är allergisk mot de flesta rengörings- och tvättmedel. Själv har jag inga som helst allergier, vilket jag är tacksam för.

Inte alla städbolag har rena samveten

Vissa av städbolagen är riktigt skumma typer, som inte har någon riktig adress, eller så där. Sådana städfirmor skulle jag aldrig släppa in till mitt hem. Jag vet inte om jag har livlig fantasi, men jag tänker alltid att det finns skumma typer som typ tvingar folk att städa åt dem och inte ger dem någon lön. De kanske har kidnappat dem från ett baltiskt land och tvingar dem att städa i Sverige genom att hota deras släktingar hemma i typ Lettland, Litauen eller något annat ställe. Sådana konstiga människor vill jag inte ha hemma hos mig. Inte heller någon som inte kan svenska ordentligt. Jag vill veta att de fattar vad jag säger innan de får komma hem till mig. Jag är livrädd för människor som inte förstår svenska. För mig är det livsviktigt att jag kan lita på dem.

Denna höst är det flera andra val

Snart är det val, och mina föräldrar har tjatat på mig att jag ska rösta. Funderar fram och tillbaka vem jag ska rösta på. Jag vill inte ge enena röst åt ett rasistiskt parti som har gamla nazister i sitt parti (inte nya nazister heller för den delen). Men jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra. Man får ju inget riktigt besked av partierna heller hur de vill göra, till exempel med skolan, som jag tycker är så viktig. Varför är det inget av partierna som vill göra den svenska skolan statlig igen? Det var en så bra skola när den ännu var det. Den som lever får se.

25 Aug 2018