Håll koll på tugget – Att beckna kan leda till narkotikabrott

Narkotikabrott är ett brott som kan beskrivas på flera sätt. Tyvärr är det inte alltid föräldragenerationen som har full koll på vad dessa termer innebär. Det är därför viktigt att vara uppmärksam på vissa uttryck.

Att vara förälder i dagens samhälle är ingen enkel uppgift. Särskilt när det gäller att vara medveten om den utbredda narkotikabrottsligheten bland ungdomar, som ofta rapporteras i medierna. Detta problem drabbar ungdomar från olika samhällsklasser och grupper, även om vissa grupper får mer uppmärksamhet i media än andra.

Men hur kan du som förälder veta vad ditt barn sysslar med? Det är verkligen svårt eftersom tonåren är en tid då barnen strävar efter att frigöra sig från föräldrarna och skapa sin egen identitet. Detta inkluderar även deras språkbruk. Vet du vad ditt barn pratar om med sina vänner, även när du har möjlighet att lyssna?

Misstänkt för narkotikabrott? Kontakta en jurist direkt

Kanske förstår du inte att uttrycket "aina tror broshan becknat" betyder att någon misstänks för narkotikabrott? Att "beckna" är ett lånord från romani och syftar på att sälja saker, särskilt inom narkotikaförsäljning. Ordet har blivit så etablerat att det används frekvent idag.

Om "broshan" i fråga är ditt eget barn kan det vara klokt att omedelbart ta kontakt med en advokat vid narkotikabrott. Att vara misstänkt för narkotikabrott är en allvarlig anklagelse och du måste naturligtvis se till att ditt barn får den hjälp han eller hon behöver. Alla har rätt till en offentlig försvarare och ibland kan man önska en specifik jurist för uppdraget.

27 Jun 2023