Göra om i mitt sovrummet

Jag har länge varit intresserad av att göra om mitt sovrum och letat fram lite sovrumsinspiration. Nu har jag äntligen kommit till skott och bestämt mig för vad jag ska göra om och vad jag ska slänga samt rensa. Jag har samlat och åter samlat på mig massor med saker under de senaste åren och ibland har det bara varit svårt för mig att slänga iväg gamla saker.

Hur som helst har jag nu rensat och skänkt bort en hel del kläder, kastat en gammal byrå låda då jag nu har införskaffat en hylla som istället kommer sitta på väggen. Jag vill ha det så luftigt och stilrent på golvet som möjligt då jag tänkt lägga en heltäckningsmatta i sovrummet. Av den anledningen vill jag inte ha så mycket saker på golvet förutom min säng och ett nytt nattduksbord i vit marmor. Min heltäckningsmatta kommer vara ljusbeige. Jag har varit en aning kluven till det med tanke på att det är lättare att få fläckar och allmänt städningen på en ljus matta. Jag får helt enkelt se till att vara försiktig och dammsuga regelbundet som man ska göra med en heltäckningsmatta. Skulle jag råka spilla en fläck är det viktigt att behandla den omedelbart eftersom intorkade fläckar oftast är svårare att få bort. Jag tror hur som helst att jag kommer få en helt annan karaktär i rummet med en heltäckningsmatta, det kommer bli mysigare och även en mer ljuddämpande miljö med en lyxigare känsla. Här har jag beställt min heltäckningsmatta ifrån http://www.heltäckningsmattorstockholm.se/.

Jag har även beställt en ny stor avlång spegel med en ram som kommer att vara i samma färg som heltäckningsmattan. Min stora tavla ovanför sängen kommer jag behålla, den ramen är mönstrad i beige och svart färg och själva tavlan har jag ett starkt minne till som jag vill behålla då jag fått den av min mormor. Min klädförvaring är inte den mest optimala då jag har oerhört mycket kläder, skor och väskor, trots rensningen! Men jag har hittat en hylla jag kommer sätta upp högt upp på väggen där jag ska ställa alla mina väskor, det blir också en ny, större klädgarderob som påminner lite om en walk in closet. Imorgon kommer mamma och pappa hit och hjälper mig att montera upp nya hyllor, heltäckningsmattan och garderoben. Jag är så glad att det äntligen blir av.

30 Aug 2017