Fyra saker du ska tänka på inför hårborttagning med laser

Det behöver inte göra ont att ta bort oönskad hårväxt, det har jag lärt mig. Laser är lösningen, det fattade jag efter vaxningar, ineffektiv rakning och andra plågsamma sätt att ta bort det där håret du inte vill ska synas på festen. Det behöver inte vara som i 40 year old virgin helt enkelt, om ni förstår vad jag menar. 

Om du vill ta bort hårväxt så kan det vara skönt att bli av med håren permanent. Den metoden som många väljer att använda då är att ta bort håren med laserbehandling. Det finns ett antal saker att tänka på innan du gör en sån behandling och fyra av dem tar vi upp här.

Gör i god tid

Om du kommer på att du vill bli av med hårväxt dagarna innan du ska på semester. Välj hellre en vaxning eller rakning. Du får tag på materialet i din lokala närbutik oavsett om du bor i Sundbyberg eller någon annan stans utanför stan. Kom ihåg att efter en laserbehandling så ska du inte vara i solen på ett par veckor. Du måste åtminstone skydda den delen av kroppen som du valt att behandla.

Bra för dig med mörka hårstrån

En hårborttagning med laser fungerar alltid bäst på den som har mörka hårstrån. De är lättare att ta bort och därmed ökar chanserna att få en lyckad behandling. Prata gärna med en hudterapeut innan behandling så du vet om det är rätt väg framåt för dig.

Var långsiktig

En hårborttagning med laser är en kontinuerlig process och det räcker inte med en behandling för att ta bort håren permanent. Flera behandlingar krävs om du ska säkerställa att få en långvarig förbättring som håller i sig. Ställ dig frågan om det är värt att göra ett antal behandlingar med några veckor till nån månads mellanrum för att slutligen aldrig igen behöva raka eller vaxa.

Hjälpen finns närmare än du tror

Det finns många lokala kliniker ute i förorterna runt storstäderna. Bor du till exempel i Sundbyberg så kan du besöka en klinik lokalt istället för att åka in till stan. Det kan underlätta för dig som lever ett hektiskt liv med småbarn, jobb och fritidsaktiviteter.

Är det värt kostnaden?

Priset för en behandling, eller en serie behandlingar, varierar så klart mellan klinikerna. En faktor som inte bör bortses är den geografiska. Ofta finns de dyraste klinikerna i storstäderna, till exempel i Sundbyberg i Stockholm och i Göteborg.

Antalet behandlingar du behöver göra beror också på hur dina behov ser ut. Men det kan vara värt att ställa kostnaden för behandlingarna i relation till att köpa vax eller rakkräm varje månad.

Tidsaspekten

Lägg där till tiden du lägger ner på att raka eller vaxa dig hela tiden. Tänk att du skulle slippa det arbetet i många år framöver och bestäm dig sen för hur mycket det är värt. Ett klassiskt uttryck är ”priset är vad du betalar, värde är vad du får” och det gäller också för hårborttagning med laser.

13 Nov 2018