Funderar på att starta eget

Jag älskar mitt jobb! Det är inte många som kan säga det, men det stämmer faktiskt. Samtidigt så har jag tusen idéer på andra saker jag skulle vilja göra. Jag menar, jag älskar ju det här med inredning, mode och skönhet och shoppar ju en del på egen hand. Och med tanke på att jag har rätt många följare här i bloggen så tänker jag att det borde gå att bygga ut med en liten egen sidoverksamhet.

Mina bästa val i liten shop

Jag har tagit ett par workshops om marknadsföring online och där fick vi bland annat räkna på hur många följare man behöver för att det ska gå att driva ett litet företag. Jag blev faktiskt förvånad över att det inte behöver vara så många. Säg att man har kanske 10 000 följare och bara två procent av dem skulle handla saker så är det ändå 400 kunder! 

När jag fick se de siffrorna så insåg jag att det faktiskt inte krävs så mycket, åtminstone inte om man bara ska ha en sidoinkomst som ger lite extra samtidigt som man har kul.

Så jag funderar faktiskt på att lägga till en shop här i bloggen där jag bjuder på mina favoritprodukter i begränsad upplaga. Jag känner bland annat ett gäng designers och även ägarna av ett par mindre (men väldigt bra!) kosmetikmärken som jag gärna skulle vilja dela med er.

Bokföringen tar emot...

Sen är det förstås det här med bokföringen… Det är så grymt tråkigt att hålla på med och jag kände att jag nog inte skulle orka hålla på med den biten till jag pratade med en vän som också är egenföretagare. Hon har tagit hjälp av en redovisningskonsult som hjälper henne med alla frågor om bokföring.

Eftersom min firma troligtvis kommer att vara rätt liten kommer jag att starta med en enskild firma och något enklare gratissystem för bokföring som till exempel Bokio. Det har faktiskt allt jag behöver och det är även möjligt att skapa ett konto så att min redovisningskonsult kan gå in och kolla att allt blir rätt.

Så nu känns det lite mer motiverande igen. Ska ta och sätta mig ner och göra en affärsplan och kolla upp vad mer som behövs för att få upp min shop snarast. Så ni kan nog snart se fram emot ett erbjudande av olika produkter som jag har valt ut bara för er läsare!

27 Sep 2019