Fräschare badrum med hjälp av gröna växter

Trender 2017 i Badrummet


Förra året började det på allvar att bli trendigt att inreda med växter hemma. Inte bara snittblommor utan även helt gröna växter. Självklart har jag också hakat på den här trenden och jag älskar det.

Det går att få in växter i badrummet på flera olika sätt, du kan hänga dem i en ampel i taket eller från en vägg, ställa en kruka eller två uppe på badrumshyllan eller en större kruka direkt på golvet om du har plats för det.

Att ha plantor i badrummet gör luften fräschare och det ser mycket mer inbjudande ut. Om du är jättedålig på att hålla växter vid liv kan du alltid satsa på lite snygga kaktusar, de behöver inte vattnas så ofta.

Mina favoritväxter just nu:

  • Dracena

Den ser nästan ut som en palm och finns i flera olika varianter. Det bästa är att den inte kräver så mycket ljus. Dock behöver den en del värme, så du får inte ha mindre än 15 grader i badrummet. Den behöver inte så mycket vatten, men under sommaren så bör den få lite näring regelbundet.

  • Fjäderkalla

Jättefin grön växt som inte har några problem med att stå långt ifrån fönster. Den trivs dessutom väldigt bra i rum som har hög luftfuktighet, därför är badrummet en perfekt plats. Den bör vattnas lagom men tänk på att låta jorden torka ut helt mellan vattningarna.

  • Juvelblomma

Den här blomman tillhör ananas-familjen och finns i flera olika glada färger som utan tvekan kan liva upp ditt badrum. Den är inte beroende av solen och därför passar den jättebra att ha i badrummet. Bidragande faktor till att den trivs i badrummet är dessutom att den gillar luftfuktigheten som duschen bidrar till. Tänk på att hålla jorden lätt fuktig, dock hellre lite torr än blöt.

  • Murgröna

Min absoluta favoritväxt! Denna passar inte bara i badrummet, men gör sig oerhört fin där. Rekommendationen är att hänga den i en ampel eller placera högt upp och satsa på en murgröna med långa rankor. Den ska undvika direkt solljus och fungerar därför i badrummet. Bör vattnas regelbundet.

Kom ihåg att det kan bli dammigt inne i badrummet, så var lika noga med att göra rent dina växter när du städar. Dammiga blad ser inte längre inbjudande ut. En annan av årets trender är de naturnära färgerna, så satsa på krukor i dämpade färger för att inte ta ögonen från de fina växterna. Ett sista hett tips är att skaffa moccabruna handdukar, det ser så himla snyggt ut.

Har du planer på att genomföra en komplett badrumsrenovering kan jag tipsa om denna sida: http://www.stockholmsbadrumsrenovering.se/.

 

24 Apr 2017