Fräsch efter festen

Jag var på fest i helgen. En riktig sån fest som man bara ser i amerikanska serier; det var knökfullt på dansgolvet. Det var så god mat med en massa läckerheter. Vi höll till i en så snygg lokal i Vasastan. Musiken var hög, alla såg så pigga och fräscha ut. Och så många snygga killar det var där! Jag och Pillan och alla våra vänner var där. Till en början var festen lite stel, men den tog sig efter att det kom en DJ dit och fick igång oss alla. Vi dansade hela natten, till vi var helt slut. Alla i Pillans och mitt tjejgäng sov över hos mig efter det. På morgonen efter kände vi oss fortfarande packade. Vi sov till klockan tre på eftermiddagen.

Fortsatte festa dagen efter

Eftersom vi vaknade packade fortsatte vi helt enkelt på samma sätt och drack även dagen efter. Men då tog vi det lugnt och satt hemma hos mig och tittade på TV serie efter TV serie; bridsmaids, Gossip girl, Vänner och Modern family. Precis lagom aktivitet när man måste få alkoholen ur kroppen. Nästa dag var det bara att försöka vakna, fräscha till sig och vara på benen, lagom till jobbet.

I helgen ska jag fräscha upp mig

Därför ska jag börja om på nytt nästa helg; toppa håret, gå på gymmet, och bleka mina tänder. Det är påfrestande på både utseendet och hälsan att festa. Tyvärr feströker jag och det gör att jag får alldeles bruna tänder efter en festande helg. Och det finns inget värre än bruna tänder. Det går ju inte att träffa ens kunder och ha bruna tänder. Som inredare är jag noga med mitt eget utseende. Ska mina kunder få förtroende för min goda smak, måste jag själv se fräsch ut. Så därför går jag då och då till tandläkaren och ser över mina tänder. Inga hål får finnas där, liksom inga bruna tänder heller. Om du letar efter en bra tandläkare kan du kika här; www.solnatandläkarna.nu.

Sedan ska jag fasta

Efter alla julhelger och nyårshelgen ska jag börja fasta. Jag gör det alltid några gånger om året. Det är så skönt att göra det. Då går jag på grönsaksfasta. Jag gör shots åt mig själv på en massa grönsaker och frukt. Mest blir det spenat och äpplen, bananer och apelsiner. En annan gång blir det bara färska bär. Det är allt som jag intar under mina fastedagar. Jag dricker några sådana shots er dag och sedan dricker jag mycket vatten. Det känns som att jag får ur mig en hel del gifter från en massa skräpmat som man har ätit under jul och nyår. Gör det du med.

Så här gör du en grön shot:

150 gram spenat

1 äpple

1 banan

1 apelsin

3 centimeter ingefära

3 dl vatten

Allt mixas i en mixer, tillsammans med vatten. Drick. Klart!

28 Jan 2018