Förlovningsringar - tips och råd

Dags att förlova er? En förlovning innebär att man också ger ett informellt löfte om att gifta sig. Ser man saken ur det perspektivet så är det också en ganska stor sak att gå ner på knä och lämna över förlovningsringar. Men, det man också bör veta är att tiderna förändras. En förlovning idag är långt ifrån samma sak som en förlovning för femtio år sedan.

Numera är det upp till var och en om man vill se förlovningen mer som en isolerad händelse och där man nöjer sig med detta. Det finns inga krav på att en förlovning ska leda till ett bröllop - även om det är själva grundtanken. Förlovningsringar blir en symbol för den kärlek man känner för varandra och ett sätt att visa tillhörighet. Det räcker, i många fall, och man behöver inte stå framför en präst för att få ytterligare bevis på att man älskar varandra.

Valet av förlovningsringar är emellertid intressant. Det handlar om att man ska tänka igenom några faktorer innan man gör sitt val. Kom dock ihåg att samma regler gäller för förlovningsringar som med en förlovning. Tiderna förändras och det finns inga rätt eller fel. Välj förlovningsringar som ni gillar - inte som andra föredrar och som traditionen bjuder. Med detta sagt, här följer några snabba tips:

  • Typ av ring. Det finns många olika varianter på förlovningsringar. Vissa föredrar släta ringar, andra mer pråliga modeller där exempelvis en ädelsten ska synas. Fundera gärna igenom det. Har du exempelvis en mer aktiv livstil så kan en slät ring vara att föredra.
  • Storlek. Du kan med fördel mäta ett exakt mått av ditt ringfinger hos en guldsmed. Det gör att du också kan välja att beställa förlovningsringar online och få en skräddarsydd storlek. Därmed slipper du skicka tillbaka och förändra ringen. Tänk även på att förlovningsringar är billigare online så det kan definitivt vara ett bra alternativ att beställa därifrån.
  • Köpa själv? Det är givetvis en fråga som du själv ska svara på. Vissa köper ringar och vill överraska partnern, andra frågar först - och köper ringar tillsammans senare. Som sagt, det finns inga rätt eller fel i den här frågan längre.
14 Jun 2023