Fixa till landstället

Hallå kära läsare!

Jag och min syster fick ärva en sommarstuga utanför norrtälje förra året. Det var vår mormors lilla mysiga stuga ute på en mindre ö. Våra föräldrar har redan en egen sommarstuga så de var inte intresserade av att ha en till och tyckte det kunde vara kul för oss att ta hand om den, istället för att sälja huset. Vi har fixat som tokar där ute. Min syster är väldigt insatt i trädgård och sånt, medan jag själv föredrar att fixa insidan. Så vi delade upp det och gjorde en budget tillsammans. Vi ska köpa in plantor, mindre fruktträd, blommor och renovera altanen. Vi ska även byta ut vissa av möblerna inomhus och allmänt fräscha upp stugan. Vi älskade vår mormor men vissa av hennes gamla möbler har vi starkt ifrågasatt i efterhand.

Just nu är tanken att köpa en markis för att kunna täcka verandan. Jag bor ju i Täby och har googlat runt efter företag som säljer markiser i närheten av mig. Jag hittade ett superbra företag i danderyd som säljer skräddarsydda markiser. Vi har börjat bolla idéer med dom om färg och form. Förhoppningsvis tar det inte så lång tid att fixa markisen för vi vill gärna ha den innan midsommar. Vi tänkte nämligen ha en stor midsommarfest med våra vänner ute i stugan men vädret i Sverige går ju inte att lita på. Så vi vill gärna ha markisen på plats då så vi kan ta ut den om det skulle regna. Markisen är ju självklart inte bara för midsommarfesten, de kan faktiskt vara skönt att kunna äta lunch i skuggan när det är väldigt varmt.

Jag personligen funderar lite på vad jag vill ha för möbler i huset också. Syrran har inte så mycket talan om insidan eftersom hon får fria tyglar för utsidan, så länge vi håller oss till budgeten. Jag funderar på lite härligt shabby chic-stil på inredningen. Jag tror det passar bra in för en sommarstuga i skärgården. Vi kommer behålla några av mormors gamla möbler, men de kommer troligtvis bli ommålade. Vi funderar fortfarande på om vi ska måla själva, eller anlita en professionell målare. Troligtvis blir resultatet bättre om vi anlitar någon som verkligen kan måla.

Förhoppningsvis åker vi ut till stugan under kristihimmelfärdshelgen. Man får ju passa på när det blir långhelg! Vi ska ta med en grill ut och hoppas självklart på bra väder. Vi får väl ha en back-up plan om vädret inte tillåter grillning.

Nu ska jag planera vidare. Vi hörs!

19 May 2017