Femkamp med kompisarna

Gud vad kul jag har haft det i helgen! En av mina kompisar fyllde trettio (jag vet, det är helt galet) och hon ville fira ordentligt. Hon bjöd hela kompisgänget till någon sorts aktivitetsställe här i Täby där de har gokart, paintball och sånt. Grymt ställe! Vi körde femkamp, och gissa vem som vann? Yours sincerely så klart! Nu ska jag berätta om hur jag tog min kanske största seger någonsin i idrottssammanhang. Om man nu kan kalla femkamp för idrott? Jaja, sjukt kul var det i alla fall.

Vi började med Yxkastning

Jag trodde knappt mina öron när min kompis drog iväg oss till förta grenen, kast med yxa. Det lät fullständigt livsfarligt. Som tur var så hade vi bara fått i oss ett litet glas champagne, annars hade det nog kunnat sluta i katastrof. Men de flesta av oss lyckades i alla fall kasta yxan åt någorlunda rätt håll. Dessutom fanns det skydd på sidorna för att förhindra att yxorna flög i väg och träffade någon i huvudet.

Det gällde att kasta yxan på en poängtavla, och jag lyckades träffa tavlan tre gånger, vilket var flest av oss alla, Dessutom träffade en av yxorna nästan precis i mitten. Redan efter första grenen hade jag alltså skaffat mig ett rejält övertag. Jag är fortfarande inte helt säker på hur jag kunde lyckas så bra i denna gren.

Jag blir dragen i skottkärra

Nästa gren var skottkärrespring, och här skulle man springa med förbundna ögon medan man körde en skottkärra med en kompis i. Jag var kompisen och min kompis Agnes fick köra skottkärran. Agnes är stark som en oxe och det var min uppgift att lotsa henne rätt genom att skrika ut instruktioner till henne. Det gick hur bra som helst och vi kom in som klara segrare.

Duell på stock

Sen var det dags för en riktig Gladiatorerna-gren, stockduell. Man står på en stock, i hjälm och med knäskydd, och ska drämma ner sin motståndare med en vadderad stav. Det krävs styrka, smidighet och framför allt bra balanssinne. Jag har väl okej portioner av alla dessa egenskaper, men tyvärr blev Agnes min motståndare i denna gren, och jag åkte i backen redan efter tjugo sekunder. Men eftersom Agnes hade misslyckats helt i yxkastningen ledde jag fortfarande efter tre grenar!

Dragkampen var jobbigast

Sen var det dragkamp och vi blev uppdelade i två lag, där alla i vinnarlaget fick lika många poäng. Här hade jag flyt igen och hamnade i Agnes lag. Dock var det andra laget en person mer, så det blev ganska jämnt. Men med Agnes vid rodret lyckades vi hålla emot det andra gängets kraftansträngningar och till slut lyckades vi dra de stackarna över mittlinjen.

Den här grenen var helt sjukt jobbig och efteråt föll vi ihop helt utmattade. Sedan fick vi stärka oss med lite mer champagne.

Avgörande grenen: Hinderbanan

Femkampen avlutades med hinderbana och eftersom jag hade flest poäng fick jag ett försprång. Detta var tur, för man skulle förbi fem stationer som alla var riktigt jobbiga, inklusive att klättra över ett skithögt plank. Men jag lyckades hålla undan från Therese, som är värsta träningstjejen och var sjukt stark i den här grenen. Therese lyckades ta sig från en fjärdeplats till att knipa silvret, men det var lilla jag som gick i mål som segrare!

Vanligt med femkamp i Stockholm

Att köra femkamp var så kul att vi redan har bestämt oss för att göra det igen när jag fyller år nästa månad. Det finns många ställen som erbjuder femkamp i Stockholm, men det som låg här i Täby var verkligen kanon. De har gokart också, som vi kanske vågar oss på någon gång.

En av de bästa grejerna är att jag verkligen blivit pepp på att träna nu, så att jag kan försvara min seger i nästa femkamp!

17 Apr 2019