En roligare present till min bästa vän

Min bästa vän har fyllt år och jag och några andra tjejkompisar bestämde oss för att vi ville ge henne något roligt och annorlunda som hon i vanliga fall inte skulle ge sig på att köpa. Så vi gick ihop och köpte en lite annorlunda men rolig present till henne som hon sent kommer att glömma. Det var helt klart en 10 av 10 kväll! Vi alla hade så roligt tillsammans, skrattade tills vi fick ont i magen, åt mat, tårta, massor av tjejsnack, lekar och presenter.

Jag skrev det självklart inte innan hennes födelsedag, med tanke på att hon säkert skulle ha läst det då och i det fallet skulle det inte bli någon överraskning. Vi köpte en sexleksak till henne, det vill säga en dildo. Vi har ett litet internt skämt sedan något år tillbaka som vi skrev ett roligt rim till också. Vi köpte en del andra grejer också så det var inte bara det, men det var den “roliga” presenten som vi alla skrattade väldigt gott åt. Det här med presenter kan kännas väldigt svårt ibland, det har nog alla någon gång mer eller mindre känt. Vad ska man köpa? Vad behöver hon? Man går runt i butiker och letar, funderar ut vad personen i fråga behöver. Hur många gånger har man inte hört att personen inte vill ha något eller har allt som behövs?! Det tror jag de allra flesta har hört någon gång och det kan kännas ännu svårare att hitta något att köpa till henne.

Hur ska man tänka när man köper en present till någon?

Det kan kännas frustrerande när man inte vet vad man ska köpa eller hittar det man vill köpa och då kanske man bara köper något bara för att köpa. Visst uppskattas det också, men när det finns en baktanke till presenten blir det utan tvekan mer personligt och något som kommer att vara ett minne för livet. Det viktigaste är nog ändå att utgå från personen och inte presenten. Vad saknar hon till exempel i vardagen? Finns det något kul som man kan köpa som hon kan relatera till. Har ni starka minnen ihop som skulle kunna väcka just det minnet från den tiden? Man skulle också kunna spana efter en present utefter något som symboliserar eran vänskap eller som påminner om något kul som ni upplevt tillsammans.

Något som jag annars kan rekommendera som vi också gjorde var att ge henne en upplevelsepresent. Det är något som garanterat kommer uppskattas. Visst kan det vara en aning dyrare, till exempel boka spa för två personer, men å andra sidan om man går ihop ett gäng som vi gjorde så behöver summan inte bli dyrare än en vanlig present. Oavsett vad man väljer för present, ger en upplevelse nya erfarenheter och skapar nya minnen!

8 Aug 2017