En härlig weekend nära Båstad

Coronaviruset har verkligen vänt upp och ner på mångas planer för året. Semesterresor har bokats av då många länder har stängt gränserna, somliga har blivit av med jobbet eller måste skjuta på sin semester till senare på året för att de behövs extra i sin verksamhet just nu. Själv har jag varit tvungen att jobba hemifrån de senaste veckorna och visst, det har fungerat OK men det har inte varit samma flöde av uppdrag som vanligt. Men det rullar på.

Jag höll på att bli knäpp av att bara vara hemma dock, så jag passade faktiskt på att boka in en weekend förra helgen bara för att få komma iväg.

Inga haters tack...

Nu hör jag redan hur vissa börjar gnissla tänder och säga att det var oansvarigt av mig, så därför tänkte jag berätta hur jag tänkte och planerade. Jag bokade rum på ett jättemysigt hotell nära Båstad. De har fortfarande öppet, men har självklart vidtagit noggranna åtgärder för att skydda sina gäster och personalen på bästa möjliga sätt. Till exempel så får man frukosten på rummet istället för att man har frukostbuffé och det går även att beställa andra maträtter som roomservice. Vill man kan man äta i restaurangen där alla sitter glest placerade och serveringen sker vid bordet, precis som Folkhälsomyndigheten rekommenderar.

Jag tog självklart den egna bilen till hotellet och det var bara jag och partnern som åkte. Vi hade tagit med oss allt vi behövde att äta och dricka under resan så att vi inte behövde stanna mer än nödvändigt. Resan var ju heller inte så lång, så det räckte med ett stopp vid en fin rastplats där vi tog en picknick och tankade gjorde vi på en obemannad station - självklart med noggrann spritning av händerna efteråt.

Ansvarsfull semester med social distansering

Jag gillar egentligen inte uttrycket “social distansering”. Vi behöver vara mer sociala än någonsin, men med fysiskt avstånd. Digitala möten i all ära, men jag är glad över att det börjar bli varmare så att man kan ses utomhus på bra avstånd.

Jag gissar att det kommer att bli mer hemester i år än någonsin, så det gäller att tänka till lite när man väljer vart man ska åka i landet. Kanske är det dags att passa på att besöka något mer obskyrt resmål istället för att trängas med alla andra på de större semesterorterna.

Nu åkte ju vi på en weekend till Båstad som är ett rätt känt resmål, men hotellet vi valde ligger vid ett naturreservat som inte är lika känt. Det räckte faktiskt att ta sig korta 20 minuter utanför “stan” för att vi skulle få vara själva. Bara vi och några få ytterligare gäster på hotellet plus några enstaka fågelskådare som vi träffade på när vi var ute och gick.

Ut i naturen och bli friskare

Jag tror stenhårt på att 2020 kan vara ett utmärkt år för att komma i form, nu när saker och ting inte blivit som planerat i övrigt. Jag har i alla fall hittat ny energi för att vara ute, även när det är riktigt ruskväder. Man blir ju lite lätt klaustrofobisk av att både bo och arbeta på samma plats, så jag ger mig ut så ofta jag bara kan, vilket redan har börjat märkas på kroppen.

Har kommit i några av de där plaggen som har legat längst in i garderoben i väntan på “bättre tider” (mer träning alltså…) och jag känner mig faktiskt piggare överlag också. Det känns helt plötsligt inte som ett helt företag att komma ut och träna utan jag slänger helt enkelt på mig ett par bekväma skor och ger mig ut.

Extra enkelt var det där under vår hotellweekend för naturen däromkring var oslagbart vacker. Direkt beläget vid havet och med unika klippstränder ville vi inte gå in ens om kvällarna när det började bli kyligt. Så det är verkligen en varm rekommendation från min sida att åka och besöka naturen kring Hovs Hallar som området heter.

Jag är medveten om att många nog inte kommer att få någon semester i sommar då företagen försöker ta igen det som har förlorats, eller för all del om du jobbar inom något samhällsviktigt så är det nog fullt upp hur som helst. Men tappa inte modet. En kort weekend bör de flesta kunna klämma in, eller utforska vad som finns i ditt eget närområde. Tälta vid någon sjö, ge dig ut på en cykeltur efter jobbet eller lägg dig under ett träd i en park och bara vila. Vi har sån oerhörd tur att bo i ett vackert land där naturen finns nära nästan överallt, så passa på och njut av det nu istället för att vara bitter över att det inte blev någon solsemester långt bort.

19 May 2020