Det går trögt på jobbet

På sistone så har det inte varit någon vidare ruljans i företaget jag jobbar på och jag börjar ärligt talat att oroa mig för hur det ska gå… Chefen har redan varit tvungen att göra sig av med ett par timanställda och vi andra får därför jobba oftare även på helgerna.

Ingen kul situation förstås för vi börjar alla oroa oss för om företaget kommer att klara att fortsätta. Det kan ju hända att det bara är tillfälligt och att försäljningen kommer igång snart igen efter sommaren.

En större firma är intresserad

Det är ju inte så att vi gör ett dåligt jobb egentligen, tvärt om! De kunder som vänder sig till oss får oslagbar service och brukar vara jättenöjda. Problemet är bara att en stor kedja har etablerat sig i närheten och därför så är det rätt svårt för oss att stå oss i konkurrensen. Folk känner till det större märket och går automatiskt dit då de tror att en mindre butik måste ha högre priser.

Om de bara kom in till oss så skulle vi kunna bevisa motsatsen. Hur som helst så är den större kedjan intresserad av att eventuellt köpa upp vår verksamhet och omvandla butiken till en mer exklusiv avdelning då vi har så fantastisk service hos oss.

Det känns faktiskt som om det skulle kunna bli en vettig lösning på det hela. Vi får fortsätta att erbjuda riktigt bra service samtidigt som vi får bättre möjligheter till marknadsföring tack vare det väletablerade märket. 

Orolig för att det blir opersonligt

En sak som jag oroar mig för om affären går igenom är att företaget ska bli opersonligt. Det finns alltid en risk när man köps upp av en större firma att de börjar implementera en massa konstiga företagspolicies och ska strömlinjeforma precis allt.

Det skulle kännas tråkigt om det blir så hos oss eftersom vi har så bra sammanhållning och även är rätt flexibla om någon behöver ta några timmar off och liknande. I ett större företag brukar det inte vara lika mycket friheter. Nåja, man får väl se hur det blir. Förhoppningsvis hittar chefen en lösning som gör att företaget kan räddas och att vi fortsatt kan göra det som vi är bäst på!

4 Sep 2019