Det är dags för bruna toner!

Hej alla glada läsare!

Jag har gått och blivit riktigt sugen på att måla om lite här hemma. I år är bruna toner riktigt inne och jag personligen tycker verkligen om den bruna macchiato nyansen. Jag har redan införskaffat några kuddar i macchiato-färger som jag trivs väldigt bra med! Brun är en väldigt mörk färg och för att inte göra vardagsrummet till en mörk grotta så har jag tänkt mig en fondvägg i brunt och resterande väggar vita. Sedan ska jag beställa hem en stor poster med något brunt motiv att hänga på någon av de vita väggarna. Jag funderade på att måla om själv först, men jag orkar faktiskt inte göra det. Det är ju faktiskt rätt skönt att slippa måla själv. Det blir garanterat bättre om en professionell målare får sköta måleriet och inköp av målarfärgen.

På tal om bruna nyanser så har jag kommit fram till att byta ut mitt köksbord. Matbordet är idag vitt och börjar bli lite slitet (det ska ut till landet!) och istället införskaffa ett mörkt bord i valnöt. Jag tror det kommer bryta av snyggt i mitt annars väldigt ljusa kök.

Är du också sugen på att få in bruna nyanser i hemmet? Här är lite bra tips som inte kräver ommålning!

  • Brunt marmorbord (Såå himla snyggt!)
  • Bruna kuddfodral i tjocka tyger med textur
  • Fårskinn i bruna nyanser
  • Tavla med motiv som innehåller brunt
  • Mörka och mysiga filtar
  • Möbler i valnöt
  • Lurviga och mysiga ljusbruna mattor

Där har du massor med bra tips. Om du är sugen på att måla en vägg i brunt, ta hjälp av en målerifirma. De kan ge dig värdefulla råd om vilken eller vilka väggar som bör målas för att inte göra rummet mörkare. Vi vill ju fortfarande ha ett härligt ljus i våra hem, inte mörka grottor! Om du inte rådfrågar en målerifirma så kan hela rummet se både mindre ut och mer dystert. Det är ju inte planen, hoppas jag! Jag rekommenderar även de flesta att låta måleriföretaget hjälpa dig med inköp av färg och blandning av färgen. Då vet du att det blir bra gjort och skulle det mot förmodan bli dåligt så kan du prata med företaget som är ansvariga. De flesta lämnar en nöjd kund-garanti. Den är absolut värd att använda om så behövs.

Nu är det mellisdags för min del, det blir färska jordgubbar och mango. Mums!

Ha de gott allihopa!

 

 

20 Jun 2017