Dags för detox

Påsken var helt underbar det här året. Åkte hem till familjen och åt alldeles för mycket ägg, satt och tittade på gamla Jönssonligan-filmer tillsammans och bara slappade. Påskgodiset var jag relativt förskonad från då min mamma har blivit lite av ett hälsofreak på sistone, men det gör verkligen ingenting. Hon hade gjort tokgoda raw-bollar och format dem som ägg. Mycket mycket godare än de översockrade chokladäggen som man hittar i butikerna + inte en massa onödig folie som förpackar vartenda ett.

 

Sen attackerade vintern igen med full kraft…. Är det någon mer än jag som är trött på dessa återkommande snöbyar nu? Vädret gör verkligen att jag känner mig helt orkeslös och har inte lust att göra något alls när jag kommer hem efter jobbet. Där måste det definitivt bli en förändring! Några på jobbet har börjat träna på ett gym i närheten, men jag är inte riktigt ett fan av den miljön. Föredrar att träna ute eller hemma så jag kör på med Youtube-videor och ett par yogaprogram som jag har köpt. Men det blir sällan särskilt regelbundet när jag kommer hem trött från jobbet. Kanske borde börja gå ut på powerwalks på lunchen istället? Eller skriva in mig på en yogastudio? Det är ju en lite lugnare miljö än på gymmet med dunkande skräpmusik.

 

En annan sak jag har funderat på är att testa en juice-detox, eller kanske köra en förenklad form då jag inte har någon råsaftcentrifug. Kanske går att hitta nån på Tradera för en billig peng. Det var ju “årets julklapp” här om året, men jag misstänker att rätt många mest har ställt sin längst in i något mörkt hörnskåp i köket. ;)

 

En kollega i butiken testade att köra en detox efter julen (det blir ju lätt rätt mycket mat då…) och man kunde verkligen se vilken energikick hon fick + hon gick ner 3 kilo direkt. Troligtvis mycket vätska som kroppen gjorde sig av med, men ändå ett bra resultat för att få en nystart.

 

Så jag ska nog kolla med henne om hon har några bra tips på hur jag kan sätta samman en detox-meny. Älskar ju frukt, grönkål, spenat, avokado osv så det bör inte vara något problem att överleva några dagar på den typen av diet.

 

I övrigt har jag börjat fundera lite över hur jag kan piffa till inredningen hemma i lägenheten till sommaren. Gröna växter har jag ju fyllt på rätt rejält med, så det gäller att jag håller dem vid liv. Funderar på att lägga till lite mer örter i köket. Det ser ju både fräscht ut och ger något extra till matlagningen.

 

Sen håller jag på att leta efter några fina sommargardiner. Vill ha något som är lätt och luftigt och släpper igenom en del ljus, men utan att bli tråkigt. Kanske får ta och kolla med chefen om vi har något sånt på ingång i butiken. Annars blir det en tur till en tygaffär och sen muta mormor med fika så att hon syr åt mig… eller så kanske hon kan visa hur man gör. Jag var inte direkt någon stjärna i slöjd kan man säga haha. :D

27 Apr 2017