Då kan du anlita en inredare

Har du nyligen renoveratinredning, och behöver tips på hur ditt nya rum ska se ut? Eller ska du snart sälja din lägenhet, och vill ha homestyling för att maximera vinsten på försäljningen? Det finns ett antal situationer där det kan vara läge att anlita en inredare, även som privatperson. Här ger vi ett par exempel.

När du ska sälja din bostad

En inredare kan hjälpa dig med homestyling inför en visning av din bostad. En bra inredare kan hjälpa dig att maximera vinsterna från försäljningen, då spekulanterna kan bli mer villiga att lägga ett bud. Om samtliga spekulanter påverkas att buda lite högre till följd av den förbättrade interiören, kan det trissa upp priserna oväntat mycket.

Kostnaden för att anlita en inredare för homestyling är förhoppningsvis något du får tillbaka, med råga. Även om det alltså kan ses som en investering – snarare än enbart en kostnad – finns det givetvis inga garantier för att man får tillbaka pengarna man lägger ut. Försäljningspriserna beror på en rad olika faktorer, inte bara interiören, givetvis.

När man anlitar en firma är det viktigt att titta på referenser. Det är en billig försäkring som bäddar för att chanserna att homstylingen faktiskt lyckas väl, ökar markant. I storstäder som Göteborg och Stockholm (speciellt Stockholm), där bopriserna redan är höga, kan en marginell procentuell ökning av slutpriset innebära en betydande summa i kronor och ören. God homestyling kan åstadkomma just det.

När du har renoverat

Efter en renovering kan det stå still i inspirationen. Ni har valt ut alla material och stått för de tekniska och hantverksmässiga lösningarna. Men hur ska rummet egentligen ges en personlighet som speglar er? Det är just det här som inredare arbetar med, och det kan räcka med ett relativt kort möte för att få mängder av inspiration och konkreta tips på vad som ska göras härnäst.

När du ska möblera om

Inför en större ommöblering kan det vara läge att köpa till nya detaljer och attiraljer. Ett kort möte med en inredare kan ge dig tips på färger och material att kombinera och komplettera den nuvarande interiören med.

När du vill ändra struktur och miljö i hemmet

Har du köpt en lägenhet i centrala Stockholm med lantlig interiör, och vill ha det lite mer urbant? Eller har du köpt ett lantligt hus, långt från Stockholm, och vill få en stämning i hemmet därefter? En inredare kan hjälpa till just med det här.

Att investera i sin inredning

En inredningsstylist kan ses lite som en modestylist, fast för interiör istället för kläder. De tar hänsyn till det estetiska och använder sig av former, material och färger för att skapa en sinnesstämning i hemmet som stämmer överens med kundens önskemål. Vi upplever omgivningen med våra sinnen, och det är något som en inredare är väl medveten om.

Att investera i sin inredning kan leda till goda saker. Inför en försäljning kan man sälja huset till ett bättre pris. Ska man bo i den nya inredningen kan det innebära en ökad trivsel – och ett bättre välmående överlag.

30 May 2019