Botoxbehandling för migrän

Visst kan man bevara sitt ungdomliga utseende med hjälp av botox, men har ni hört talas om botox behandling för migrän? Jag tror inte att jag har nämnt det här på bloggen tidigare, men jag har velat göra det då jag har märkt av en väldigt stor skillnad som jag vill dela med mig till er. Så jag tänkte nu när jag under mitt förra skrivna inlägg om fillers behandlingar lika gärna kan passa på att berätta om botox, lite under samma spår fast ur en annan synvinkel. De som har haft migrän känner till besvären, man får svår och intensiv huvudvärk som dunkar eller pulserar. Koncentrationssvårigheter, trötthet, illamående, ja listan kan göras lång. Är botox verkligen ett bra alternativ för detta?

Inte bara för att minska rynkor

När man tänker på botox har det i dagligt tal blivit ett begrepp som ofta förknippats med en behandling för att minska just sina rynkor, reducera mimiken som på ett skonsamt sätt ska bidra till en föryngring av ansiktsdragen. Visst är det så, men även om det stämmer väl så är det inte hela sanningen. I mitt fall har det varit ur ett medicinskt syfte. Botox är nämligen en mycket effektiv behandling mot migrän och spänningshuvudvärk som kan ges en gång var tredje månad. Botox ska hjälpa mot kronisk migrän, men det är inte helt klarlagt hur det fungerar. Det man tror är att smärtsignalerna blockeras och på så sätt gör att migrän inte kan utvecklas. Jag har gjort botox injektioner fyra gånger nu, då jag nämligen sen lång tid tillbaka haft konstant huvudvärk och spänningar i främre delen av huvudet. Jag blev rekommenderad att testa botox behandling och tro det eller ej, jag känner att det verkligen har hjälpt mig och jag har inte alls den spänningshuvudvärk som tidigare. Smärtlindringen kommer dock inte direkt, utan förbättringen kände jag omkring 10 dagar efter min behandling och jag känner att effekten ökat något efter varje behandling, vilket är väldigt positivt då jag under vissa perioder inte alls mått bra. Det är skönt att det finns lösningar för att både minimera sina rynkor och minska huvudvärks besvären tycker jag! Detta är något jag mer och mer fått upp ögonen för och rekommenderar för er som har migrän och spänningshuvudvärk ofta.

Välj specialister som är kvalificerade inom området

Om det så är utav estetiska skäl eller i syfte att minska kroniska huvudvärksbesvär så bör man tänka till vilken klinik man väljer. Mitt tips är att inte välja klinik efter pris när man vill göra sin botox behandling, utan utgå istället utifrån rekommendationer. Vem man än väljer är det extremt viktigt att man går till en klinik som visar fullgod kompetens, är förtroendeingivande och certifierade. Inom det här området är det oerhört viktigt att välja kvalificerade, pålitiga och erfarna personer som är legitimerade läkare eller sköterskor som kan sitt jobb så att inget går fel till.

18 May 2017