Avlägsna hud efter viktnedgång

Jag är så sugen på ett trådlyft. Jag är sådan som går upp och ner i vikt, tyvärr. Det handlar inte om så många kilon (tio) men särskilt när jag har gått ner de kilona, syns det på min hals, den blir skrynklig och det gillar jag inte. Det skulle definitivt vara, way too much, att operera sig för att man tycker att man har lite för mycket hud på halsen, men med den nya metoden som jag har hört talas om, så kan man lyfta hud och veck i huden med hjälp av trådar. 

Lyfter huden med hjälp av tunna trådar

Metoden innebär att man placerar tunna, tunna trådar i ett skickligt rutmönster i ansiktet, eller halsen, hakan, eller runt munnen, eller helt enkelt där man vill få huden lyft. Man använder sig av ett ämne som äter polydioxanone. Det sägs att det är ett ämne som kroppen inte stöter bort. Från början var metoden tänkt att forma sydkoreanska ansikten från att vara runt till att bli mer V-formade. Där har de haft ett västerländskt skönhetsideal, ända sedan Marco Polo hittade till Kina. Vilket jag kan tycka är synd. Alla kulturer har sin skönhet, och varför skulle inte de ha det? I alla fall har deras metod visat sig vara väldigt bra och lyckosam. Numera formar man inte ansikten i V-form, utan man utnyttjar metoden till att lyfta rynkor, halsar, hakor, skrattrynkor, orosstrecket i pannan, rynkade munnar och annat som man inte vill ha i sitt ansikte.

Behandling utan narkos

Det som är så bra med metoden är den att man slipper bli nedsövd – vilket belastar kroppen väldigt mycket och faktiskt innebär en risk. Man behöver inte ens smärtlindring, om man nu inte vill ha det, för säkerhets skull. Behandlingen tar bara en halv, till en timmes tid. Man kan gå till jobbet efteråt. Kanske man ska ta det lugnt en vecka efter, för att låta huden vila upp sig efter behandlingen. Mina vänner rekommenderar metoden. Det innebär inte något stort ingrepp. Läkaren sticker i ens ansikte, hals eller haka med en lite, tunn nål och placerar trådarna i rutmönster som lyfter huden runt ögonen, munnen eller pannan. Efter några veckor ser man tydlig skillnad. Det är märkbart bättre det man ser. Så pass att jag funderar starkt på att göra det.

18 Jan 2018