Anlitade en målare i Stockholm

Jag älskar förändringar och finns det egentligen någonting som ger en lika stor energikick som ny färg på väggarna? Att måla om skapar en helt ny bostad och det handlar dessutom om ett projekt som inte tar så lång tid. Åtminstone inte om man, som jag, väljer att anlita en målare i Stockholm.

För detta har jag blivit kallad både det ena och det andra av mina vänner. De har tyckt att jag varit lat, bortskämd och att jag har för mycket pengar. Detta bara för att jag valde att anlita en målare i Stockholm snarare än att måla på egen hand. Det är ju jättekonstigt? Varför skulle det vara fel att ta professionell hjälp helt plötsligt? Vid alla andra projekt och renoveringar så ska man ta hjälp när man är osäker - men tydligen så undantas måleri från den regeln. Jag har målat en gång tidigare och det, mina damer och herrar, blev allt annat än lyckat. Resultatet blev en flammig vägg, full av ojämnheter och där listerna samt delar av taket blev nedstänkta.

Att måla handlar om mer än att bara doppa en roller och applicera färg. Det blev jag varse om ganska snabbt och det var den erfarenheten som gjorde att jag den här gången googlade målare i Stockholm, hittade ett intressant företag och anlitade dem för jobbet. Enkelt, smidigt - och framförallt: prisvärt. Med Rot-avdraget kunde jag dra av 30% av den totala arbetskostnaden och då jobbet inte tog mer än några timmar totalt så var priset mer än överkomligt.

Resultatet blev perfekt och den ljusrosa nyansen gifter sig perfekt mot mitt nyslipade golv. Äntligen känns min bostad som den jag alltid drömt om.

Målaren tapetserade hallen också

Lite i förbifarten så frågade jag målaren om han hade erfarenhet av tapetsering också. Han svarade att han kunde tapetsera och jag fortsatte lite trevande med att fråga om det fanns tid även för detta? Han sa att det skulle vara utmärkt i och med att han hade tid medan färgen torkade. Sagt och gjort! Min dröm om William Morris stor-blommiga tapet i hallen är äntligen en sann sådan. Jag for iväg och köpte några rullar och därefter så var det bara att njuta av målarens arbete. Vilken fart! Själv hade jag - och det kan jag säga direkt - gett upp efter första våden.

Nu har jag alltså en totalt ny bostad och detta inom loppet av någon enstaka dag - för ett jättelågt pris. Varför anlitade jag en målare i Stockholm? Ja, det kan ju mina vänner fråga sig nästa gång de kliver innanför min dörr. Svaret finns på väggarna.

19 Jul 2021