Älskade hantverkare

När jag var yngre så dejtade jag en kille som jobbade som elektriker. Det enda som jag inte tyckte om med honom var hans arbetstider. Varje morgon var han tvungen att gå upp vid 05 för att börja jobba kl 06. Han sov riktigt djupt och han behövde ha flera larm på raken för att vakna. Ni kan ju gissa om jag också blev väckt varje morgon av alla hans alarm. Det var inte så himla kul när jag själv hade mitt alarm på 07:30. Jag provade öronproppar men det hjälpte inte. Vi slutade att ses efter ett tag, av olika anledningar. Det var inte bara hans dumma larm varje morgon som gjorde att vi valde att sluta ses.

Idag vart jag inte väckt av någon pojkväns alarm, men grannen har någon hantverkare hemma. Dom började jobba redan vid 06:30. Det har både borrats, hamrats och gud vet vad i deras lägenhet. Varför kan inte hantverkare ha normala arbetstider så grannarna slipper bli väckta så tidigt? Jag menar, mina grannar hade lämnat flera arga lappar i min brevlåda och i trapphuset om jag personligen hade börjat hamra och borra 06:30 på morgonen. Men så fort det är en hantverkare, då ska alla ha överseende med det. Förlåt att jag låter bitter, men det låter fortfarande som en hammare slår i mitt huvud.

Jag älskar hantverkare egentligen. De är så trevliga och duktiga på sådant som jag inte har någon som helst koll på. Jag var stolt när jag första gången fick upp gardinstången själv och speglarna i min första lägenhet. Men vissa saker kommer jag aldrig ens försöka mig på. Varje gång jag har haft en hantverkare på besök har jag bjudit på fika och kaffe. Inte för att jag måste utan för att jag vill. Varför inte liksom? Om jag kan göra någons dag lite bättre så är det en fröjd för mig. Det ger mig dessutom mindre skuldkänslor om de kliver in hos mig när jag inte har hunnit städa undan ordentligt. Jag har även märkt att om jag bjuder på fika så brukar de vara bättre på att städa undan efter sig.

På tal om hantverkare så ska jag faktiskt få tag på en elektriker snart. Jag är sugen på att kolla om det är möjligt att sätta in ett nytt eluttag i taket i hallen och vad det kostar att sätta in spotlights i mitt sovrum. Jag är lite less på att det endast är en lampa, det ger så dåligt ljus när jag gör mig iordning på morgonen. Som tur är finns det gott om elektriker i stockholm! Om det är alldeles för dyrt får jag väl börja dejta en elektriker igen..

14 Jun 2017