80-talsmodet är hett och trendigt 2017

 

Blus från Sonia Rykiel - en mer avskalad form av 80-talsretro

 

Enligt de stora modehusens senaste kollektioner så verkar 80-talsretro vara tillbaka i modet. Två stora tummar upp för det! Jag älskar att flera klädbutiker redan har börjat med volym och volanger i butik och i internetbutiker. Det som jag tycker är de stora och snyggaste highlightsen från 80-talets retromode är just volym, volanger men även de stora axlarna, metallic och markerade midjor. Att metallic är inne har vi redan sett under hösten 2016 och då även på naglarna!

 

Gult är fult - Inte längre!

Vill du vara riktigt trendig så har även färgen gult slagit till ordentligt under 2017. För att få den äkta 80-tals looken så bör du satsa på minst två-tre par snygga gula överdelar, gärna med just volanger, volym och de breda och markerade axlarna. Som pricken över i:et är ett stort brett skärp i midjan att rekommendera.

 

Metallic Looken är tillbaka

Jag personligen tycker att metallic-looken är riktigt snygg. Jag har redan införskaffat några klänningar till sommaren från de större modehusen som går i metallicfärger. Under 80-talet var det även inne med byxor med hög midja. Självklart diggar vi höga midjor, de håller dessutom in magen.. Det är säkert ingen som har missat det, men korta toppar har också slagit igenom stort. För alla som inte tycker om att visa magen så är kombinationen av jeans med hög midja och en snygg kort topp en vinnare! Jag personligen tycker just att en snygg kort topp i metallic-färger kan vara de snyggaste som finns.

 

Mitt personliga favoritmärke

Jag är ett stort fan av Calvin Klein och det var dessutom jättehett på 80-talet. Calvin Klein har massor med snygga retrokläder som jag ska klicka hem från någon webbutik snarast. Mina favoriter är de snygga och lite sportiga underkläderna med deras logo i resåren. De är så himla sköna och dessutom lite småsexiga. Dessutom så är jag ett stort fan av deras t-shirts med deras logo som stort tryck på framsidan. På 80-talet så var det dessutom inne med lite over-size kläder, så satsa på en storlek större än vad du egentligen har. Så en lite för stor Calvin Klein-tshirt och ett par höga jeans i vår. Vill du köra all in på 80-tals retromode så är även en kavaj med axelvadd (för de breda axlarnas skull) grädden på moset i denna trendiga och heta look.

5 Apr 2017